Det var klokken 14.46 tirsdag ettermiddag politiet ble varslet om at en livløs person var funnet i et søppelrom i en blokkleilighet i Trondheim sentrum. Flere patruljer ble sendt til stedet og politiet karakteriserte raskt dødsfallet som mistenkelig. Det ble iverksatt både teknisk og taktisk etterforskning for å avklare dødsårsaken.

- Kom seg ikke ut

Tirsdag kveld ble avdøde obdusert med politiets kriminalteknikere til stede, og politioverbetjent John Ola Volden kunne i etterkant opplyse at vedkommende var en mann i 30-årene som ikke er hjemmehørende i Trøndelag.

Onsdag formiddag opplyser Volden at mannen var svensk statsborger, og at politiet ikke mistenker at han var utsatt for noe kriminelt før han døde. Han ønsker imidlertid ikke å si noe om den antatte dødsårsaken. Den endelige obduksjonsrapporten er trolig ikke klar før om flere uker.

- Hva gjorde han i søppelrommet?

- Vi tror at han kom seg dit av egen fri vilje. Dette er et rom med en dør som ikke kan åpnes fra innsiden, og han kom seg trolig ikke ut igjen. Vi tror han oppsøkte rommet for å varme seg, sier Volden.

Mannen ble funnet i bare undertøyet, og Volden opplyser at klærne hans ble funnet i rommet.

Har venner i Trondheim

- Hva gjorde mannen i Trondheim?

- Vi vet ikke, men er kjent med at han har venner her.

Den siste sikre observasjonen av mannen var gjort ca. 22.00 mandag kveld.

- Han var da utendørs ikke langt fra der han ble funnet død, sier Volden, og legger til at den svenske mannen trolig kom til byen i midten av forrige uke.

Ble funnet av rørlegger

Adresseavisen skrev tirsdag kveld at avdøde ble funnet av en rørlegger som lette etter en lekkasje i blokka.

- Rørleggeren så noe i kjelleren som han var usikker på hva var. Han trodde det var en dukke, og ville ikke være der, sa vaktmesteren i borettslaget i Trondheim sentrum, Ragnar Helmersen til Adresseavisen.

Det var han som varslet politiet etter at han selv gikk ned i kjelleren.

- Jeg kjente på liket og skjønte det var et menneske, sa Helmersen videre.

Politiet har i forbindelse med saken også gjennomført rundspørring i området samt innhentet elektroniske spor, går det frem av en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt onsdag formiddag.

Den døde mannen ble båret opp fra kjelleren i Trondheim sentrum like etter klokken 17.30 og hentet av et begravelsesbyrå. Avdøde ble obdusert ved St. Olavs hospital Foto: RICHARD SAGEN