Søsknene Hilde (49) og Terje (45) Lynnebakken er blant de mange som skal på Lerkendal i kveld for å se kvalifiseringskamp mellom Rosenborg og Celtic. Hilde har med seg døtrene Aurora (15) og Emilie (17), mens Terje har med seg sønnen Simon (13). Familiene har reist sammen fra Oslo, og gikk i ettermiddag i samlet flokk langs Solsiden.

Men når kvelden kommer, byttes familieidyll ut med rivalisering. For noen timer.

- Vi går hvert til vårt på Lerkendal i kveld, sier Terje.

Uenige om sluttresultatet

Mens Hilde og døtrene skal støtte hjemmelaget i deres jakt på mesterligaplass, kommer Terje og Simon til å heie det de kan på de skotske gjestene.

- Jeg har vært Celtic-fan i mange år. Det kan være ensomt til tider, men på dager som dette hvor hundrevis av fans samles i Norge er det kjempefestlig, sier Terje.

Simon har fulgt i pappas fotspor, og vandret i ettermiddag gatelangs i den gjenkjennelige grønne og hvite hjemmedrakten til Glasgow-klubben.

- Jeg tror det blir 1-1, og da går Celtic videre, sier Simon mens han mottar anerkjennende nikk fra pappa Terje.

Søskenbarna er derimot ikke like enig.

- Jeg tror RBK vinner, men uansett hvordan det går skal vi nok klare å være venner etterpå, sier Emilie, som sammen med søsteren har arvet sin RBK-interesse fra sin trønderske far.

Musikk ledet til Celtic

Terje forklarer at det var skotsk musikk som fikk ham til å falle for Celtic Football Club.

- Jeg er stor fan av bandet Teenage Fanclub. Det var faktisk dem som fikk meg til å begynne å heie på Celtic.

Selv om han til tider føler det kan være ensomt å heie på de grønn-hvite, sier Terje at han langt ifra er den eneste norske Celtic-supporteren.

- Det er et par hundre norsk fans, så vi er da en del. Jeg regner med at en del av dem er på plass i Trondheim i dag.

LES KOMMENTAR: Vi bør alle heie på Rosenborg