Det var på kvelden fredag 16. oktober i fjor at 25-åringen kom kjørende med høypromille i Breidablikkveien, hvor han kjørte i grøfta. Han dundret ned minst ett skilt på ferden og bilen hans mistet det ene hjulet. Politiet mistenkte umiddelbart promillekjøring og opprettet sak.

Rettssak i juli

Etterforskningen medførte siktelse for promillekjøring og straffesak i Sør-Trøndelag tingrett 15. juli. Der erkjente mannen straffskyld.

Ifølge dommen hadde 25-åringen 2.87 i promille under en time etter kjøringen. I straffutmålingen legger tingretten vekt på de farer som promillekjøring medfører. «Kjøreturen til siktede kunne ha medført at både han – og hans medtrafikanter – mistet livet», heter det i dommen.

Betinget fengsel på vilkår

Han dømmes til betinget fengsel i 30 dager på vilkår om at han gjennomfører ti måneders program mot ruspåvirket kjøring. Dette var i tråd med påtalemyndighetens straffeforslag. Den uforbeholdne tilståelsen 25-åringen kom med i rettssalen er formildende for straffen.

25-åringen ble også i 2011 dømt for kjøring i beruset tilstand. Han fradømmes derfor førerretten for alltid. I tillegg må mannen betale 25 000 kroner i bot. Mannen vedtok dommer på stedet.