Det var Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros, sammen med en rekke andre aktører og privatpersoner, som sto bak markeringen.

På forhånd lovet arrangørene et barnevennlig arrangement med musikk, appeller, loddsalg og noe bite i. Som bonus ble det også strålende vær denne kvelden.

Tyra, kjent fra Melodi Grand Prix junior, innledet markeringen med låten «Det e' hælg», til stor glede for de minste som danset ivrig foran scenen.

Les også: - Vi må bry oss om hverandre

«Hjerterom for alle»

Camilla Boyle, nestleder i Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom Nidaros, understreket viktigheten av dugnadsånd nå som Trondheim skal bosette flere flyktninger i årene som kommer.

- Hvordan kan man lukke døren, når det de på utsiden spør om er retten til å leve? Svaret er; Man lukker ikke døren, man åpner den. La oss sammen vise at Trondheim by har hjerterom for alle, sier Boyle.

Blant forsamlingen var en vennegjeng fra Eritrea. De har alle flyktet fra landet sitt, og møtt hverandre på et mottak i Trondheim.

- Det er en veldig farlig situasjon for folk i Syria, og vi er her for å vise vår støtte, sier Seanait Negabi.

Hun har vært i Norge i fire måneder, og sier hun er blitt godt tatt imot i Trondheim.

Les også: Kommunene sier ja til å bosette over 10 000 flyktninger

Familievennlig

Turid Sætermo var blant mange som hadde tatt med seg familien sin for å vise støtte. Sætermo har lenge vært engasjert i politikk, og mener det er viktig at Trondheim tar imot flyktninger.

Med seg på Torvet hadde hun døtrene Clara (4) og Adèle (7).

- Jeg synes dette er en fin anledning til å snakke med dem om situasjonen, i stedet for å bare sitte hjemme og se på bilder, sier Sætermo.

I løpet av kvelden ble det delt ut premier fra scenen via loddtrekning. Silje Salomonsen fra Trondheim SV var blant de frivillige som gikk med bøsse og solgte lodd.

Hun forteller om stor giverglede blant publikum.

- De aller fleste vil helst bare gi penger. Jeg forteller at de kan jo få noen lodd også, sier Salomonsen.

Les også: Slik snakker du med barn om de grufulle bildene fra flyktningkatastrofen