I november sparte de ansatte på Egon City Syd til bart - og daglig leder Jan Egil Kvam og nestleder Richard Karlsen var stjernene i en sprelsk Movember-video som de ansatte laget for å samle inn penger til forskning på prostatakreft.

LES MER OG SE VIDEOEN: «Barten vår er sexy og vi vet det»

I går ble bartene tatt. Kampanjeleder i Movember Norge, Fredrik Bjørlo, ønsket at de ansatte på City Syd skulle fronte en såkalt «Shave off», der bartene blir barbert bort. De lagde en stand på City Syd der en barberer rakte av bartene til de Egon-ansatte og andre forbipasserende som ville ta barten.

Hårete mål

Til sammen har de ansatte ved restauranten samlet inn 32 000 kroner til Movember-aksjonen.

- Det synes vi er pent. Men innsamlingen fortsetter til 9. desember, og da håper vi å runde 40 000 kroner, sier Jan Egil Kvam, nylig bartefri.

-Jeg savner barten litt, jeg føler meg som en nykonfirmant uten. Det har vært veldig artig å ha fått med både gutter og jenter på å samle inn penger, selv om ikke alle kan gro bart. Og vi har fått masse respons på videoen, sier han.

Til sammen har Egon-kjeden samlet inn over 300 000 kroner til Movember-aksjonen.

- Etter responsen i år er det sikkert at vi vil satse neste år. Da vil vi doble beløpet til 600 000, sier Kvam.

Følg adressa.no på Facebook

Slår fjorårets rekord i Norge

- Det har vært en hårete reise der alt fra mykt dun til tett krattskog har preget gatebildet. Men hver bart teller i Movember. Bartegjengen i Egon har vært blant de mest engasjerte i hele Norge. Jeg er imponert over innsatsen deres, sier Fredrik Bjørlo, kampanjeleder for Movember i Norge.

I Norge totalt er det samlet inn 7, 8 millioner, opplyser pressekontakt Endre Aaberg Johansen i Movember-aksjonen.

I fjor ble det samlet inn 7,5 millioner i Norge, noe som var ny rekord. Vi har slått den, og det må vi være veldig fornøyd med, sier Johansen.

Pengene går til kreftforskning, spesielt på prostatakreft. Både norske og internasjonale prosjekter blir støttet.

- I juli donerte Movember seks millioner til to norske prosjekter. Ett av dem går ut på å finne metoder som gjør oss i stand til å oppdage prostatakreft, og skille den farligste varianten fra den mindre farlige. Det andre prosjektet skal hjelpe menn med senskader etter prostatakreft til å få et bedre liv, sier Johansen.

1. desember ble trucker-barten til Jan Egil Kvam barbert vekk. Foto: Privat