- Jeg fikk en stein i veggen og skogen rundt forsvant, sier Kaja Kristoffersen. Hun har savnet bedre informasjon om byggeprosjektet som har spist seg helt inntil husveggen.

Rundt det lille huset hennes på Sluppen hugges de siste trærne og gravemaskinen fjerner masse. Grunnarbeidet for den nye stasjonen pågår for fullt.

- Se her da, sier Kaja som bor i et såkalt småhus. Rett utenfor boligen er det gravd dype grøfter og støyskjermingen mot E6 er fjernet. På den andre siden av boligene går anleggstrafikken.

Småhus

Prosjektet småhus ble opprinnelig startet som et prosjekt for bostedsløse i Trondheim i 2004. Da ble det satt opp fem små hus på henholdsvis Sluppen og Leangen.

Husene er på cirka 35 kvadratmeter og var et alternativt botilbud til personer som ikke passet inn i de eksisterende kommunale boligene.

- Begge beboerne er informert muntlig om byggingen av ny brannstasjon, forklarer Gunn Sølvi Nyeggen, rådgiver i Trondheim kommune.

De to beboerne skal bo i småhusene mens brannstasjonen bygges. Boligen som Kristoffersen bor i skal rives, men hun får et tilsvarende småhus på den andre siden av byggetomta.

En midlertidig flytting vil bli vurdert hvis det er uforsvarlig å bo der, understreker Nyeggen. En ny adkomstvei til boligene skal etter hvert erstatte anleggsveien som går rett forbi småhusene.

Beklager uhell

- Hvis det har skjedd noe galt så får vi bare beklage det, sier Ingvar Gladsø, konstituert utbyggingssjef i Trondheim kommune.

Trondheim kommune er byggherre. De synes det er beklagelig hvis 45-åringen har fått steiner og trær i veggen de siste ukene.

Gladsø mener at de må være klar over at det bor noen så tett inntil byggeplassen.

Det skal reises to bygg på tomta; det ene er den nye hovedbrannstasjonen med verksted, forebyggende avdeling og hovedadministrasjon.

Dessuten kommer det en ny nødsentral i nabobygget.

Søbstad AS som foretar grunnarbeidene har ikke registrert uønskede hendelser på byggeplassen.

Dag Søbstad, faglig leder i Søbstad AS sier at skogrydding har pågått siden i sommer, mens selve gravearbeidene startet for en måned siden.

Byggearbeidene på Sluppen vil foregå til 2014.

Se video av byggetomta og hør hvordan Kaja opplever det.