Morten Sæthre, daglig leder ved Ladelys, fikk en lite hyggelig start på påska torsdag kveld.

- Nabobutikken her ringte meg i 18-tiden, og fortalte meg at inngangsdøra var knust. Da jeg kjørte tilbake på jobb for å undersøke saken, så jeg at det lå en stor stein på innsiden og utsiden av butikken, sier Sæthre.

Men gjerningspersonen hadde ikke klart å komme seg inn i lokalene.

- Han hadde åpenbart prøvd på det. Han hadde slått et såpass stort hull at han klarte å få hånda inn og åpne den ene låsen, men vi har dobbellås, så han klarte derfor ikke å åpne døra, forteller Sæthre.

LES OGSÅ: Fem personer tatt etter gulltuveriet på City Syd

Tyven kom to ganger

Butikken er utstyrt med videoovervåkning. Da Sæthre sjekket opptakene i går kveld, skjønte han hva som hadde skjedd.

- Jeg hadde vært på jobb helt frem til klokken 17.30. Klokken 17.35 kom gjerningsmannen til butikkdøra, antageligvis for sjekke om det var folk der. Ti minutter senere begynte han å slå løs med steiner på døra, forteller Sæthre.

LES OGSÅ: Endevendte hus og stjal smykker for betydelige verdier

- Det som er spesielt er at han hadde såpass lite vindu på dette forsøket. Det virker som han har spanet på oss en stund. Vi har også hørt at det er flere andre butikker som har hatt innbrudd de siste dagene, legger han til.

- Impulshandling

De siste dagene har flere hus i Trondheim fått teipbiter klistret fast på inngangsdørene.

Politiet opplyser til Adresseavisen at dette er en vanlig metode omreisende tyveribander bruker for å finne ut om folk er på ferie.

LES OGSÅ: Fem ble frastjålet mobilen på utested

Operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt bekrefter at Ladelys ikke er den eneste bedriften i byen som har hatt besøk i påsken, men at det neppe har en sammenheng med teip-funnenene.

- Det har vært rundt tre innbrudd på bedrifter de siste dagene, men det har blitt utført av faste gjengangere hos oss. Det gjelder også på Lade. Det var en impulshandling av en kjenning av oss, sier Brandmo.

Erkjenner innbruddsforsøk

Vaktsjef Are Løw-Owesen ved Krimvakta sier kjenningen har erkjent fem innbruddsforsøk i forbindelse med pågripelse, etter at han ble gjenkjent på beskrivelse og videoopptak.

- Det er også noen han kan stå bak, men som han så langt ikke har erkjent. Han er avhørt om disse sakene, og vil måtte stå til ansvar for det etter hvert, sier Løw-Owesen.

Vaktsjefen sier det ikke er snakk om noen tyveribølge.

- Det er ikke noe betydelig antall, dette. Men det er tidlig i påska enda, sier han.

LES OGSÅ: Vindfull påskehelg i vente