Den katastrofale brukollapsen i Trondheim får følger for trafikken. Haakon VIIs gate ble stengt etter ulykken, og det er forventet lange køer mandag i rushtrafikken.

Innherredsveien inn mot sentrum, rundkjøringen på Gildheim og området ved brannstasjonen på Strindheim er områder der Statens vegvesen forventer kø.

Forsterker busstilbudet

Statens vegvesen setter i gang flere tiltak for å håndtere trafikkaoset som er forventet i rushtrafikken mandag.

  • Flere trafikkvakter for skolebarn på Strindheim skole.

  • Forsterket busstilbud.

  • Lyskryss mellom Leangen Allé og Haakon VIIs gate vil blinke gult.

  • Gang-sykkelveger er lagt om for å krysse Innherredsveien.

AtB arbeider for å komme til en løsning før mandag sammen med Statens vegvesen. De vil sette inn ekstra avganger for å lette forbindelsen til Lade.

  • Rute 391 fra brannstasjonen på Strindheim til Lade vil ha avganger hvert tiende minutt mellom klokken 7 og 9, og mellom klokken 15 og 17.

  • Flere bussen i beredskap på rute 6 mellom Væretrøa og Romolslia.

  • Flere busser i beredskap på rute 7 mellom Vikåsen og Flatåsen.

Oppfordrer til å ta buss

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen oppfordrer folk til å la bilen stå på mandag, eller å kjøre til og fra jobb utenom rushtiden.

- Om man har mulighet til å sykle, eller ta buss er det absolutt å anbefale. Det vil være i den persons egen interesse å velge alternativ transport.

Han forventer minst en halvtime i ekstra køtid i rushtrafikken.

For dem som kommer kjørende fra sør og skal til Lade, vil den kjappeste løsningen være på vestsiden av byen, langs Osloveien og nordre avlastningsvei.

I Falkenborgvegen og Leangen allé er det ikke kollektivfelt der bussene kan komme forbi køen. Ved Leangen travbane, må busstoppene merket «travbanen» stenges av sikkerhetshensyn.

- Vi er avhengig av at folk tar buss for å minske trafikken slik at det blir lettere å komme frem, sier Plan- og driftssjef Harald Storrønning i AtB.

Åpner andre veier

I forbindelse med prosjektet E6 Trondheim-Stjørdal, er det den siste tiden blitt gjennomført veiarbeid flere steder langs strekningen. Det vurderes frem til mandag om noen av disse skal åpnes.

- Det har blant annet blitt gjennomført asfaltarbeid ved Bromstadveien. Vi ser nå må på muligheten til å intensivere arbeidet og se om veien kan gjøres mer tilgjengelig i nord, sier Johnsen.

Det vil også være mulig å kjøre Ranheimsvegen de nærmeste dagene.

Foto: STATENS VEGVESEN
Foto: statens vegvesen
Foto: statens vegvesen