Kunnskapsministeren lekker nok en gladnyhet fra revidert statsbudsjett, som legges frem i morgen. Før helgen annonserte hun 100 millioner ekstra til studentboliger. I dag er det HiST som kan glede seg over at Teknologibygget har fått penger til byggestart.

I en startbevilgning ligger det 12 millioner kroner, som utløser til sammen 686 millioner kroner totalt til bygget. Det offentliggjorde Halvorsen på en pressekonferanse i dag.

Blidspent rektor

- Vi er veldig glad for at Teknologibygget skal bygges. Dette er et grunnleggende grep for å få flere og bedre ingeniører. Teknologibygget har stor betydning for høgskolen, byen og regionen. Jeg vil kalle faktisk kalle det et nasjonalt prosjekt, sier HiST-rektor Trond Michael Andersen.

Han regner med at bygget på Kalvskinnet i Trondheim vil stå ferdig i løpet av 2015. Utbyggingen er i regi av Statsbygg.

Leder avStudentparlamentet ved HiST, Gina Helstad, er også svært fornøyd.

- Teknologibygget har vært sårt savnet og endelig ser det ut til at midlenekommer på plass. Ny og oppdatert infrastruktur er en forutsetning for å drivegod utdanning, og det er gledelig å se at nettopp det budskapet blir tatt påalvor av regjeringa, sier Helstad i en pressemelding.

600 millioner

Teknologibygget skal huse ingeniørfagene, matteknologi og sentraladministrasjonen ved HiST.

Bygget blir 16 000 kvadratmeter stort og har en prislapp på omkring 560 millioner kroner. Når Teknologibygget står ferdig, er det fortsatt to etapper igjen på HiSTs campusplan.

Lærer og helse neste

Lærer- og tolkeutdanningen skal flyttes fra Rotvoll til Kalvskinnet. For å huse lærerutdanningen samarbeider HiST med E.C. Dahls Eiendom. Planene er klare for nybygg og rehabilitering i det gamle bryggerikvartalet på Kalvskinnet. Ambisjonen er å sette i gang med dette prosjektet så snart startskuddet går for Teknologibygget.

Helse- og sosialfagene ved høgskolen skal flyttes fra de midlertidige lokalene på Tunga, til et nybygg nær St. Olavs Hospital. På den aktuelle tomten i Elgesetergate står det såkalte Fischebygget i dag. Eiendommen eies av Statsbygg og i dette prosjektet er HiST avhengig av penger fra staten. Så spørs det når HiST kan komme først i den køen igjen.

Kristin Halvorsen offentliggjorde nyheten ved Hist mandag. Foto: Kim Nygård