Kvinnen var på vei inn på 60-bussen, som går fra Sentralstasjonen i retning Valentinlyst da tyveriet skal ha funnet sted.

Hun forteller at hun sto foran i bussen på vei til å gi inn, da en mann med sekk presset seg foran henne og presset henne inn i et hjørne. Samtidig kom en annen person opp i midtgangen, mens en tredje person kom bak henne og stjal lommeboken hennes.

Uerstattelig

Kvinnen oppfattet hendelsen som ubehagelig, men det var ikke før hun skulle stå av bussen at hun merket at noe var galt.

- Jeg stakk hånden i veska for å finne nøklene mine. Da merket jeg at lommeboka var borte. Det var da jeg skjønte at jeg var blitt rundstjålet, forteller hun.

Kvinnen forteller at hun hadde bankkort, kontanter, teaterbilletter og konsertbilletter i lommeboka.

- Jeg ringte banken og sperret bankkortet tvert jeg kom hjem. Men da hadde de allerede klart å tømme kontoen for 10 000 kroner. Jeg vet ikke hvordan de fikk tak i pin-koden, sier kvinnen.

Tyvene fikk også med seg 3000 kroner i kontanter.

- Men det verste var det som ikke kan erstattes, nemlig bildene av barnebarna mine og min avdøde mann, sier kvinnen.

- Skjelver bare jeg tenker på det

Hendelsen skjedde tirsdag ettermiddag i forrige uke, rundt klokken kvart på tre. Kvinnen sier hun fikk en veldig ubehagelig følelse da hun skjønte hva som hadde skjedd.

- Jeg skjelver bare jeg tenker på det. Da jeg så at lommeboka var borte, tenkte jeg tilbake på hva som egentlig hadde skjedd. Jeg hadde veska lukket, og den hang ytterst på hånden min. Jeg husker hvordan mannen fremme i bussen forsøkte å oppholde bussjåføren på best mulig måte, mens den andre presset meg opp mot hjørnet. Jeg så det ikke mens det pågikk, men da de gikk av bussen så jeg også en tredjemann. Jeg tror det var han som snek seg innpå meg bakfra i bussen, og tok lommeboka, mens utsikten bakover i bussen ble sperret, sier kvinnen.

- Må ikke være naiv

Adressa.no skrev i forrige uke at politiet i Sør-Trøndelag har registrert over 270 anmeldelser kategorisert som «tyverier fra person» så langt i år. De fleste tyveriene utføres ifølge politiet av mobile vinningskriminelle. Kvinnen tror hun kan ha vært utsatt for noen av disse.

- De var utrolig profesjonelle. Jeg har reist rundt i hele verden, og aldri blitt utsatt for noe sånt. Man tror ikke at sånt skjer i Trondheim, men man må ikke være naiv. At de sprang til minibanken og tok ut penger like etterpå bekrefter jo bare at de visste hva de gjorde, sier hun.

Har sikret bilder

Politiet bekrefter overfor adressa.no at kvinnen har anmeldt saken, og at den nå blir etterforsket.

- Vi har samlet inn bildemateriell i saken og jobber nå med å identifisere de antatte gjerningsmennene, forteller Petter Hosen ved krimvakta ved Sentrum politistasjon.