Denne helga starter høstferien og for mange er kanskje hytta på fjellet destinasjon i ferien. Da er det viktig å sørge for at bilen er riktig skodd før man legger ut på tur, mener UP-sjef i Midt-Norge, Per Einar Hollum.

Les også: Her råkjører flere i over 200 km/t

Se også: Her vil Nye veier ha 110 km/t i Trøndelag

- Det har vært nattefrost i det siste, og flere steder i Trøndelag meldes det om glatte veier. Jeg aner likevel at mange avventer med å legge om dekk. Man må være forsiktig, man er forpliktet til å være skodd for føret. Det å bevege seg på glatte veger med sommerdekk er en risiko. Dette kan være noe vi reagerer på hvis vi stopper en bil, sier Hollum

- Men regelen sier at man ikke skal sette på piggdekk før første november?

- Vi må være fornuftige når det gjelder håndhevelsen. Vi kan ikke gjøre noe med datoen, men man må være skodd etter forholdene.

- Så dere vil ikke slå ned på piggdekkbruk i høstferien?

- Nei, hvis de er på vei til områder med glatte veier vil vi ikke det. Vi er mer opptatt av trafikksikkerhet. Men man må legge om til sommerdekk igjen når man kommer til byen, sier UP-sjefen.

Les også: Så mye må du betale hvis du har piggdekk

Les også: Her er Trondheims billigste dekkhotell

Ikke noe spesielt opplegg for høstferien

UP i Midt-Norge legger ikke om kontrollvirksomheten i forbindelse med høstferien, ifølge Hollum.

- Vår erfaring sier at det ikke er store endringer i trafikkmønster knytta til høstferien enn ellers på høsten. Vi har derfor ikke noe annet opplegg for kontrollvirksomheten enn det vi vanligvis har.

- Hvor vil dere ha hovedfokus i høstferien?

- Hovedfokus er hovedveiene inn mot Trondheim, E6, E39, fylkesvei 30 mot Røros, på Fosen og veiene mot Hitra og Frøya. Vi har kontroller mot rus, høy fart, mobiltelefonbruk og kontroller av setebeltebruk. Det vet vi virker direkte på trafikksikkerheten, sier Per Einar Hollum.

Se video: Veivokterne - Her ryker førerkortet i Byåsveien

Se video: Trondheimspolitiets natt til første mai