Geir Otto Johansen dro søndag på sesongens første seiltur. Turen varte rundt to og en halv time, og da han kom tilbake, fikk Johansen seg en ubehagelig overraskelse.

Noen hadde nemlig ripet opp begge dørene på venstresiden av bilen hans. Merkene ser ikke ut til å ha havnet der ved et uhell.

- Det var så tydelig at noen bevisst hadde ripa og skrapa hardt, det var inn til metallet. Det er helt meningsløst å gjøre noe sånt, sier Johansen til Adresseavisen.

Les også: Leietakerne herpet huset og stakk

Ble rasende

Johansen reagerte slik de fleste andre ville gjort i tilsvarende situasjon.

- Jeg ble jo selvfølgelig rasende. Dette er noe som kommer til å koste meg ganske mye penger. Begge dørene må lakkes om, og bilen er ganske ny, sier Johansen.

Johansen sier det var mange biler og folk på Skansen, der bilen var parkert. Han har ingen formening om motivet til den eller de som vandaliserte bilen.

- Det kan jeg ikke spekulere i engang.

Les også: Hakekors malt på butikk i Trondheim

Så etter overvåkningskameraer

Johansen sier han har anmeldt forholdet.

- Vi så etter overvåkningskameraer som kan ha filmet det som skjedde, men fant ingen. Jeg har anmeldt, men er jo innforstått med at det mest sannsynlig blir henlagt. Det kan jo være andre som har opplevd det samme, så det blir det minste registrert når jeg anmelder det.

Var på jobb

Det var ikke bare Johansen som fikk bilen sin utsatt for hærverk søndag.

Ivar Ler jobbet søndag fra 07 til 15 på Bane NOR på Marienborg, og hadde bilen stående på parkeringsplassen utenfor jobben.

Da arbeidsdagen var over, fant også han bilen sin oppripet på venstre side.

- Jeg ble forbanna, det er kjedelig når sånne ting skjer. Det kommer til å koste noen tusenlapper å fikse, sier Ler til Adresseavisen.

Også Ler har anmeldt hærverket. Han sier han skal undersøke om arbeidsplassen har overvåkningskameraer som kan identifisere vandalen.

- Skjer ikke ofte

Det er flere likhetstrekk mellom de to hendelsene. Skadene er nærmest identiske, begge bilene er svarte, hendelsene skjedde i noenlunde samme tidsrom og ikke langt fra hverandre.

- Det skjer ikke ofte at vi får henvendelser om denne typen skadeverk. Det er ikke mulig å vite foreløpig, men det er nærliggende å tro at det kan være samme gjerningsmann, sier krimvaktleder Johan Aae til Adresseavisen.

Han sier det er vanskelig for politiet å løse slike saker.

- Om vi ikke kan innhente overvåkningsbilder eller snakke med vitner, er det veldig vanskelig.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

foto
Foto: privat