Politisk redaktør, Tone Sofie Aglen, kulturredaktør Stian Wallum og gjesteskribent, tekstforfatter og blogger, Anna Lian, møter journalist Harry Tiller til en oppsummering av nyhetsuka som gikk.

Kropp, pupp og blogg

Ledelsen ved Huseby skole i Trondheim har innført kjønnsdelt svømmeundervisning etter at jenter ved skolen ønsket seg det. De ville svømme uten å være nødt til å vise seg for guttene mens de hadde på seg badedrakt. Det startet en landsomfattende debatt om kroppspress blant unge. Leger, politikere og forskere reagerte ulikt på skolens håndtering av svømmeundervisningen. Samtidig fikk rosabloggeren Sophie Elise Isachsen pris som årets blogger, og viste frem puppen sin fra scenen som en slags markering mot kroppspresset. I «OmAdressert» kan du høre hva vårt panel mener om kjønnsdelt undervisning, hvordan kropsspress kan reduseres og hvilket ansvar media og bloggerne har for et sykt fokus på kropp og skjønnhet.

Magiske hender fra Snåsa

Filmen «Mannen fra Snåsa» har igjen skapt nytt liv til debatten om «Snåsakaillen» Joralf Gjerstad. Kritikerne mener regissør Margreth Olin er for ukritisk og ikke stiller spørsmål rundt om Gjerstad kan helbrede folk slik han og mange av hans «klienter» hevder.

HØR PODKASTEN HER:

Tåkefyrster og flyktninger

På Storskog i Finnmark ble flyktninger som kom fra Russland returnert denne uka. Asylforliket i Stortinget har igjen skapt debatt. Ap-leder Jonas Gahr Støre anklages på nytt for å være tåkefyrste og vingle rundt hva Aps flyktninger- og asylpolitikk egentlig går ut på. Var ikke flertallet på Stortinget klar over hva de gjorde da de i november vedtok å åpne for at flyktninger som brukte Russland som fluktrute også kunne sendes tilbake?

Hvem elsker snø?

Snøfallet i Trøndelag har både irritert og skapt jubel. Vinterhaterne har klaget, og skientusiastene har funnet frem kroppskondomene, skiene og hodelyktene. I panelet møter du begge gruppene – de som elsker snø og vinter – og de som hater den over alt på jord.

Du kan lytte og abonnere på podkasten «OmAdressert» via mobil eller iPad på iTunes via denne linken.

Vil du høre «OmAdressert» på din datamaskin kan du gjøre det ved å klikke på denne linken eller ved å klikke på bildet nederst i denne artikkelen.