– Det har vært et par falske alarmer siden bygningen fikk nytt alarmsystem. Så da alarmen gikk i dag, trodde jeg ikke at det var alvor. Men så ristet noen i døra mi og ropte at vi måtte komme oss ut, sier Ingeborg Paust.

Har du tips om brannen? Kontakt Adresseavisen på webred@adresseavisen.no

Ødeleggende flammer

Da løp hun på gata sammen med samboeren sin og niesen, som var på besøk. Vel ute så de hvordan flammene ødela overetasjen på blokken.

– Vi antar at brannen startet på en veranda, for det nye alarmsystemet har følere på alle rom. Alarmen ville ha gått før om brannen hadde startet innendørs, sier Paust.

Fuglen ble igjen

Kanarifuglen Taco ble imidlertid igjen inne i leiligheten. Det var først etter at beboerne ble evakuert til Quality Panorama Hotel på Østre Rosten, at Paust så igjen den vesle kanarifuglen.

Det ble et gledelig gjensyn

– Akkurat hvordan den har kommet hit, vet jeg ikke. Men jeg regner med det er brannvesenet som har fått den med seg. Jeg la igjen alt inne i leiligheten, også pengebok og mobiltelefon, sier Ingeborg Paust.

Mye uvisshet

På Quality Panorama Hotel arbeider politiet lørdag kveld med å få oversikt over de evakuerte etter brannen. Ingen av de evakuerte vet i hvilken stand leilighetene deres befinner seg.

Ingeborg Paust regner med at leiligheten hennes har fått kraftige vannskader i brannen.

– Heldigvis har jeg innboforsikring, sier hun.

Store vannmengder

Hege Åmot er også evakuert til hotellet. Heller ikke hun har noen anelse om hvordan det gikk med leiligheten hennes i brannen.

– Men med de vannmengdene som ble brukt for å slukke den, tar jeg det nesten for gitt at alt er ødelagt, sier Åmodt.