Leivsdotter ruset seg for første gang som 12- åring. En kneskade gjorde at hun måtte begynne på smertestillende. En dag tok hun altfor mange tabletter, og oppdaget at hun fikk en rus av dette. Siden det har hun vært rusavhengig.

Les også: Så la oss diskutere hasj seriøst, Okstad (Ordet Fritt)

–Jeg har prøvd avrusning flere ganger, men det fungerte ikke. I dag er hverdagen fin. Jeg får tre morfintabletter hver dag. Jeg blir ikke ruset, men jeg trenger disse for å fungere, sier Leivsdotter.

–Hva gjør du om dagen?

–Jeg er Sorgenfriselger, og trives veldig godt med det. Det er godt å kunne tjene penger selv. Folk kjenner meg igjen på gata og kommer bort for å kjøpe bladet av meg. Det er mye positivt med å selge Sorgenfri.

Les også: Tror det er store mørketall på ruskjøring på bygda

–Hva er det beste med jobben?

–Det beste må være alle de hyggelige menneskene jeg møter. Folk kommer bort å forteller om rusproblemene sine, og spør meg om råd. Det er veldig hyggelig å kunne hjelpe noen.

Les også: - Vi er ikke særinger lenger (PLUSS)

–Hva er målet for fremtiden?

–Det er å få meg en leilighet. Nå bor jeg på Heidrunsenteret, som er et senter for kvinner som er rusavhengige. Det hadde vært veldig deilig å få en egen leilighet.

–Hva er det beste med å bo i Trondheim?

–Nidelven, helt klart! Det er veldig deilig å gå turer langs elven og sette seg ned å nyte naturen. Jeg liker Trondheim.

Les også: Lager dokumentar om fleinsopp-rus