18 personer ble uvel da de ble eksponert for gass i produksjonstunnelen under NRK-innspillingen av barne-tv-programmet «Litt av en jobb» i Vassfjell pukkverk i Trondheim onsdag ettermiddag.

Alle er utskrevet fra sykehuset.

Remy Samuelsen var lydmann i tv-teamet, som besto av fire voksne og to åtte år gamle barn, og fortalte torsdag radioprogrammet Her og nå hva som skjedde.

Ble svimmel og falt

Det var ungene som først ble syke. De ble bært ut, og Samuelsen ble værende igjen alene med innspillingsutstyret oppe i et to etasjers høy steinknuseanlegg. Så begynte han å bli svimmel.

- Jeg ble dårlig til beins og hang etter gelenderet for å komme meg ned til bakken. Så mistet jeg bæringen i beina. Jeg falt på knærne og hodet traff også bakken. Men jeg kom meg opp på alle fire og prøvde å reise meg igjen, sier Samuelsen til Her og nå.

- Kunne ha druknet

Fortsatt hadde han en lydbag på 15 kilo på seg. Han falt på nytt, og forstuet håndleddet. Så husket han ikke mer.

- Jeg husket ikke mer før ambulansepersonell hadde fått meg opp på båra og skulle ha meg inn i bilen. Jeg var såpass omtåket at jeg fortsatt prøvde å skru lyd, og skjønte først hva som hadde skjedd når vi var på vei til St. Olav, sier han.

Etter å ha fått hendelsen litt på avstand føler han det som om han har unnveket ei kule.

- Gassen kunne ha eksplodert, eller jeg kunne ha druknet. Jeg ble funnet med hodet ned i vannet inne i tunnelen, sier han.

- Opplevde ingen fare

Thomas Sandnes er pappaen til én av åtteåringene, og fikk høre om gasslekkasjen da NRK ringte.

- Da var de på vei til sykehuset. Vi fikk vite at det hadde vært en gasslekkasje og at datteren vår skulle få oksygentilførsel på St. Olavs Hospital, sier Sandnes til Adresseavisen.

Han forteller at datteren har hatt det bra hele veien, og at hun ble godt tatt vare på på sykehuset.

- Hun fortalte at hun var litt svimmel før hun ble hentet ut av tunnelen, men hun har ikke opplevd situasjonen som skremmende eller farlig, sier Sandnes, som sier at åtteåringen er klar for nye oppdrag i serien «Litt av en jobb».

Han har ikke inntrykk av at hendelsen var så dramatisk som den har blitt framstilt i media, og vil ikke fokusere på det som kunne ha gått galt.

- Det går ikke an å tenke på hva som kunne ha skjedd. Det gikk veldig bra. Alle er sjekket ut av sykehuset, og det er ingen spor av noe galt med datteren min, sier han.