Tregården har flere reservasjoner både i november og desember Foto: Unni Skoglund

- Mange har allerede reservert hos oss, både første og andre helgen i desember, forteller daglig leder ved To rom og kjøkken, Roar Hildonen.

Tradisjon tro er november og desember tiden for julebord. Allerede nå har enkelte begynt å forberede seg til julebordet. Hos To rom og kjøkken, Krambua og Tregården er det kommet inn flere julebordsreservasjoner midt i sommerferien.

Uvanlig tidlig

- I mars kom den første julebordbestilingen. Grunnen til at noen er tidlig ute kan være at de var sent ute i fjor, sier daglig leder Stein Morten Kolstad ved Krambua.

Er du bestemt på å feire en bestemt helg eller dag, oppfordrer Kolstad å bestille tidlig på året.

- Erfaringsmessig starter de fleste planleggingen av julebord først etter sommerferien, men allerede nå har vi fått bestillinger for desember, sier Tregårdens eier, Stig Riber.

Hildonen på To rom og kjøkken mener folk har blitt flinkere til å reservere bord når de skal ha selskap eller middag, også utenom julebordsesongen.

- Det er uvanlig tidlig med så mange julebordsreservasjoner, men folk har generelt blitt flinkere til å reservere bord og selskaper i god tid. Denne endringen har skjedd de siste par årene, opplyser han.

God periode

- Både november og desember i 2014 var meget bra for vår del, sier Stig Riber.

- I løpet av august, og første del av september, er nok de fleste fredager og lørdager booket. Videre følger de andre dagene. I løpet av høsten vil nok julebordmånedene oktober, november og desember bli fullbooket, sier Stein Morten Kolstad.

Krambua Foto: Kjell A. Olsen
Daglig leder ved To rom og kjøkken Roar Hildonen Foto: Håvard Kallestad