I en pause i retten sier aktor Bente Lind til adressa.no at hele saken nå står i fare for å bli utsatt.

Adresseavisen skrev i går at to vitner ikke møtte opp til rettssaken. Et av disse vitnene har nå forklart seg. Nå besluttes imidlertid at tre personer må pågripes slik at de kan vitne i saken. Et av disse vitnene har til adressa.no tidligere kalt seg leder for Mongols i Trondheim.

Sentrale vitner

- Per nå er det tre vitner som ikke har møtt i rettssaken. Det dreier seg om svært sentrale personer i saken. Hvis politiet ikke lykkes med å avhente disse tre vitnene, vil påtalemyndigheten begjære at hele saken utsettes, sier aktor Bente Lind.

Det ene vitnet var kalt inn for å forklare seg om en voldsepisode som fant sted hjemme hos ham på Byåsen i november.

Selv skal han ha rømt ut soveromsvinduet, men to andre personer skal ha blitt grovt mishandlet med både flaske, støvsugerrør og et pistolskjefte. Disse to personene har heller ikke møtt opp som vitner i retten.

Politiet må hente vitner

En kvinne som skulle vitne om samme forhold dukket heller ikke opp i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag. Retten tok derfor en avgjørelse om at begge vitnene skulle avhentes og arresteres, slik at de kan forklare seg i retten onsdag.

Mannen kom ikke, men kvinnen har i retten onsdag og i dag forklart seg om voldsepisoden.

De tre tiltalte er 22, 31 og 34 år gamle. Mens de to yngste ikke har ønsket å forklare seg har 34-åringen blitt avhørt i retten. Han nekter for å ha noen som helst tilknytning til Mongols.

- Betaler 15000 for vest

- Jeg har aldri hatt noe med dem å gjøre. Det er latterlig at de betaler 15000 -18000 kroner til en svenske for å få gå med en skinnvest, sa 34-åringen.

- Men du skal ha hatt tre mongolskinnvester hjemme?

- Ja, men de tilhørte noen som var på besøk til meg. Mobiltrafikken min viser at jeg ikke har hatt noe kontakt med noen mongolsfolk, sa 34-åringen.

Han innrømte å ha vært til stede i leiligheten på Byåsen.

- Jeg og 22-åringen dro innom leiligheten på Byåsen for å hente noen klær. Jeg ventet utenfor bilen og røyket. Etter et kvarter kom de som bor i leiligheten ut. Så kom det en fyr inn med skinnhansker og fullt utstyr. Det startet en slåsskamp der, men jeg ikke ville være med. Så vi dro. Jeg gjorde ikke noe straffbart i denne leiligheten, sa mannen.

Foto: TROND OLA TILSETH