Det hører til sjeldenhetene at eneboliger med en prislapp på over 10 millioner kroner legges ut på markedet i Trondheim.

Eiendomsmegler 1 la mandag ut Eventyrveien 14 på Charlottenlund for salg.

Prisantydning: 14 millioner kroner.

Prisrekord

Ifølge kilder i Trondheims eiendomsbransje som adressa.no har snakket med, setter eiendommen prisrekord hvis den selges for ønsket pris.

- Dette er en unik eiendom i Trondheim, med stor tomt, god beliggenhet og utsikt. Dette, sammen med alle detaljene i selve boligen, gjør at vi har satt prisantydningen så høyt.

Slik forklarer eiendomsrådgiver Tonje Borthen den høye prisantydningen. Hun har tro på at det finnes et marked for så dyre boliger.

Mer kresne

- Markedet for slike boliger består av mennesker både fra Trondheim og andre steder i landet. Kjøperne i denne gruppen er mer kresne og har råd til å være det. Jeg har allerede hatt seriøse henvendelser om eiendommen, sier hun.

- Hvor lenge vil eiendommen ligge ute på markedet før den blir solgt?

-Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta å selge boligen. Et salg kan skje raskt, men det kan også ta lengre tid. Markedet nå preges generelt av at etterspørselen er høyere enn utvalget, noe som kan virke positivt, også for denne typen boliger.

Unngår fellesvisninger

Borthen forteller at det er forskjeller på å selge en bolig med høy prisantydning, sammenlignet med eiendommer i langt lavere prisklasser.

- Slike boliger profileres på en annen måte enn eiendommer i lavere prisklasser. Vi åpner heller ikke for fellesvisninger, blant annet for å unngå at andre enn seriøse interessenter slipper inn gjennom dørene.

Denne boligen i Eventyrveien i Trondheim har en prisantydning på 14 millioner kroner. Foto: Halvard Solem