Pendlerbygg som reduserer behovet for transport til og fra jobb, egne bomstasjoner som gir pengepremier til syklister og samkjøringsrabatt i bomringene i Trondheim.

Denne visjonen vant energikonkurransen «Energi for framtiden» under årets Grønt Entrepenørskap som ble arrangert i Trondheim i dag. Elevene bak visjonen er fra Kristen videregående skole i Trondheim.

- Dette var veldig deilig og uventet. Det er artig å få gehør for ideene våre gjennom å vinne konkurransen, sier vinnerlagets Tonje Romundstad til ue.no. Edvard Kunzendorf, Magnus Mo, Prince Kala og Natalie Horghagen var også med på å dra seieren i havn.

Publikumsprisen

Juryen begrunnet seieren slik: «Gruppens løsning er helhetlig og med konkrete tiltak. Forslagene er nytenkende og gjennomførbare, og de vil reduserer transportomfanget. Juryen liker at man kan tjene penger på å være smart. Juryen gir ekstra honnør for at CO2-perspektivet er med».

–De vant også publikumsprisen i årets Norgesmesterskap. Det er første gang trøndere vinner denne prisen, sier Randi Wenche Haugen i Ungt Entrepenørskap Trøndelag.

140 elever og 29 lag fra hele landet hadde kvalifisert seg til den nasjonale finalen i Trondheim. Elevene hadde 24 timer på seg til å komme opp med realistiske, nyskapende og framtidsrettede løsninger. I tillegg til å være kreative, har elevene måtte sette seg inn i det siste innen energi- og klimateknologi.

–En sikker vinner

Det er Ungt Entreprenørskap og Enova som står bak konkurransen.

–Ungt Entreprenørskap ønsker å løfte fram kombinasjonen realfag og entreprenørskap. Dette er en sikker vinner i framtidens arbeids- og næringsliv. Vi håper elevene blir inspirerte av å jobbe kreativt med realfag, og at de vil vurdere en slik fagkombinasjon når de skal velge videre utdanning, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge på sitt nettsted.