I morgen fredag 15. april, presis klokka 09.00, legges billettene til Bruce Springsteens trondheimskonsert ut via Billettservice. Samtidig får du muligheten til å kjøpe bussbillett som frakter deg til og fra Granåsen.

Se hva Åge mener om at Bruce kommer

Sentrum- Granåsen

- Vi vil oppfordre på det sterkeste at folk som kjøper konsertbillett også kjøper tur/retur-billett til shuttlebussene som settes opp. På den måten får vi et anslag på hvor mange busser vi trenger, sier Mård Askim, styreleder i Trondheim Concerts.

- Hvor går bussene fra?

- Bussene går fra Dronningens gate til Granåsen uten stopp, og fra Granåsen til Dronningens gate etter konserten. Vi kjører kun den ruta for å unngå forvirring. Samtidig er det ikke rett av oss på en ukedag å legge beslag på parkeringsplassene ved City Syd for eksempel, sier han.

Les også: Kommentar: En superstjerne man rett og slett må bli glad i

Stenger trolig Kongsvegen

Nå vil ikke alle 35 000 som det er plass til på konserten benytte seg av buss. Mange vil gå, sykle eller benytte seg av andre enkle fremkomstmidler. Men å ta bilen til nærområdet av Granåsen anbefales ikke.

- Det jobbes med å stenge Kongsvegen slik at all biltrafikk mellom trafikkmaskinen inn til Flatåsen og rundkjøringa til Stavset kun trafikkeres av nødetater og de som bor langs vegen, sier Askim.

Verken han eller kollega Børge Rødli tør anslå hvor mange shuttle-busser som kan komme til å være i sving.

- Vi vet at 35 000 skal ut av Granåsen, og vi blir litt bekymret hvis svært få bestiller bussbillett nå. For å gjøre dette på en best mulig måte - og med minst mulig kø - er vi avhengig av at konsertgjengerne har fikset bussbilletten før konsertdagen sier Rødli.

Les også: Lisa Marie har vært på 27 konserter med The Boss

Prøvekjøre arenaen

Arrangørene roser samarbeidet som allerede er godt i gang med AtB, politi og Statens vegvesen.

- Det er et veldig stort arrangement, og med tanke på et trolig VM om noen år er det viktig for politiet og flere at arenaen og det rundt blir prøvekjørt, sier duoen.

Billettene til konserten 900 kroner inkludert avgifter, og bussbilletten vil koste 100 kroner tur/retur.

Hør Adresseavisens kommentatorer på podkast

Her er arenaen: Skiskytterarenaen på Granåsen blir Granåsen Arena med foreløpig plass tl 35.000 publikummere Selve scenen skal stå på skisytternes standplass bak på bildet. Foto: Trondheim Concerts
Naturlig amfi: Rundt stadion er et naturlig amfi som gjør Granåsen Arena spesiell, og på sikt Norges største arena for rockekonserter. Foto: Trondheim Concerts