Saken om kjøreskolelærer Vigdis Hårsakers irrititasjon over trøndere som ikke bruker blinklyset i rundkjøringer har engasjert mange i Adresseavisens kommentarfelt. De fleste leserne melder om stor irritasjon over manglende blinklysbruk. Lengre ned i saken kan du lese noen få av de mange kommentarene som er kommet inn.

LES OGSÅ: - Mange trøndere gidder ikke bruke blinklys

Oppgitt over bilistene

- Spesielt er det mange som ikke bruker blinklys i rundkjøringer, sier Vigdis Hårsaker til Adresseavisen.

Når du skal inn i en rundkjøring, må du vike for trafikk som alt er inne i rundkjøringen. Men hva skjer, spør Hårsaker og slår oppgitt ut med hendene.

- Jo, bilen du viker for, svinger ut av rundkjøringen på den «armen» hvor du selv står. Selvfølgelig uten at det er gitt tegn på noen som helst måte.

Uklare regler

Universitetslektor Jan Petter Wigum ved trafikklærerutdanning på Nord universitet sier at lovverket er uklart når det kommer til bruk av blinklys i rundkjøringer.

- Regelverket er ikke helt tydelig på om det skal brukes blinklys når en skal til venstre i rundkjøringer. Det regelverket derimot er helt tydelig på er at du alltid skal blinke deg ut av rundkjøringene.

LES OGSÅ: Slik kjører du i rundkjøringer

«Ja, så bætre e æ enig ja»

Dette sier folk i kommentarfeltet:

«Helt enig med kjøreskolelærer. Det er skremmende og hvor dårlig folk er til å vise hensyn og bruke blinklys. Det gjelder ikke bare rundkjøringer. Men om de hadde hvert opptatt av å få trafikken til å gli? Så kunne de gjort trafikkbildet til noe annet og mindre tvilsomme situasjoner.»

«Verste jeg ser er når lastebiler kommer i ei rundkjøring / kryss og må stoppe helt opp fordi en forbanna egoist ikke gidder å ha på blinklyset. Går an å tenke på andre enn seg selv! Det er mye tyngre for en stor og tung enn en liten lett bil. Forsåvidt blir det også bedre flyt i trafikken hvis alle hadde gidda og brukt bittelitt energi på å sette på blinklyset!»

«JAAAA!!! Jeg er så vanvittig irritert på folk som ikke gidder bruke blinklyset sitt -også er det er ørlite paradoks at jo dyrere bilene er, jo dårligere synes blinklyset å virke...»

LES OGSÅ: Fersk sjåfør reagerer på aggressiv trafikkultur i Trondheim

«Trodde også dette var et "trønderfenomen", men det går igjen andre steder i landet og har jeg erfart. Men det er helt utrolig hvor vanskelig det er for enkelte og vippe en hendel noen cm opp/ned. Effektivitet i trafikken er et fremmedord.»

«Jeg bruker alltid blinklys, men ser egentlig ikke vitsen. Folk får det ikke med seg uansett.»

«Enig med du, trønderske sløvsækka, ta med speilbruk med det samma, like dårlig det å....»

«Ja, så bætre e æ enig ja. D har jo selvfølgelig blitt mere flyt i trafikken om bilister hadde brukt blinklysene, som forøvrig er en slags lyskommunikasjonsutstyr på kjøretøy, for å vise øvrig trafikk dine videre hensikter i trafikken. Da kan de øvrige som ser dette, gjøre sine bevegelser ut i fra dette. Som d funker nå, må man faktisk vente til man ser hvilken bevegelse mottrafikkant gjør, å da forplanter denne gangen ventingen seg bakover i trafikkbildet. Derfor, bruk blinklys, så vi får flyt i trafikken!»