Det var under innspilling av barne tv-serien «Litt av en jobb» at gassulykken skjedde etter en sprengning ved Franzefoss pukkverk, avdeling Vassfjell i Trondheim. ​Både de fire i tv-teamet, to barn som deltok i innspillingen, ansatte ved pukkverket og flere fra nødetatene havnet på sykehus.

- Gjennom målinger i ettertid har vi klart å gjenskape det samme. Vi ser at det kommer ned gass når vi er i nærheten av den samme sjakten. Det har vi ikke opplevd før, fordi vi pleier ikke å være i tunnelen etter vi har sprengt, sier regionleder for Franzefoss pukk, region Trøndelag, Vegard Olsen til NRK Trøndelag.

Ulykken har nå fått bedriften til å endre sikkerhetsrutinene sine.

- De som skal inn i tunnelen å gjøre driftstekniske ting har med seg gassmåler, og det er alltid to mann, sier Olsen til NRK.

Tunnelåpningen er også sperret, slik at de som ikke har tillatelse til å gå inn eller ikke har gassmåler, ikke slipper inn.

Arbeidstilsynet har nå gransket ulykken og godkjent de nye sikkerhetsrutinene på pukkverket. Kunnskapen som har kommet frem under rekonstruksjonene skal nå spres videre til kollegaer i bergbransjen over hele verden, skriver NRK videre.