- Vi hadde så mange planer for jula, men det er det ikke blitt noe av, sier Marianne Victoria Overland. Hun ler oppgitt, når hun forteller om høsten 2017 for henne, samboeren og de tre barna.

Her kan du lese mer om at vinterens influensasesong som for alvor er i gang.

Det hele startet med at datteren Ronja Victoria-Pedersen Overland (15) ble syk i slutten av september med influensalignende symptomer. Så ble familien syk etter tur. Både brødrene Leo Alexander-Hesla Overland (5) og Nico Olivier-Hesla Overland (11 mnd.) og mamma og pappa Sven-Erik Hesla, var syke etter tur.

Først med farrang og så med influensa.

Ujevn effekt av vaksinen

Folkehelseinstituttet opplyser til Adresseavisen at det er forventet lav til moderat effekt av årets influensavaksine, siden det er to ulike typer virus som forårsaker årets influensa. Det såkalte B-viruset er en annen type enn i vaksinen.  A-viruset, som forårsaker halvparten av influensatilfellene, er det samme som fjorårets, så man venter at en del av befolkningen er beskyttet mot dette fra før.

Syke hele høsten

- Det har egentlig gått i oppkast, feber, sår hals, tett nese og dårlig fom, i hele høst. Vi har liksom fått alt, sier Overland.

Les også: Dette bør du vite om årets influensa

Da datteren, som ikke bor sammen med mor til daglig, kom på besøk til jula, startet en ny runde.

- Det som er bra er at ungene hadde det først, så vi voksne. Det er ikke sånn at alle har vært syke samtidig. Men i forfjor, da lå alle samtidig, sier Overland, som håper at situasjonen nå roer seg hjemme og alle kommer seg på beina igjen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.