- Det står vel fremdeles en pizzadeig og hever hjemme hos oss, sier Kim-Remi Andreassen (24) fra Kirkenes.

Han og romkameraten Andre Nyberg (27) fra Tromsø hadde vært på Shell-stasjonen i Elgeseter gate søndag kveld og kjøpt pizzaingredienser. De krysset veien og gikk på fortauet på venstre side sørover, da to biler kom kjørende nordover mot sentrum.

- Alt for stor fart

- Jeg husker alt. Vi hørte motorlyder og ble oppmerksomme på en bil i kollektivfeltet som kom i høy fart. Vi rakk å kommentere til hverandre at den mistet kontrollen, og først så det ut som den skulle treffe veggen foran oss, men så rettet den opp. Bilen hadde alt for stor fart, sier han til adressa.no.

Andreassen illustrerer en halvmeters avstand med hendene - avstanden han søkte mot for å slippe unna en Nissan Primera i fart mot husveggen.

- Det var ingen vei å hoppe unna.

Bodde femti meter ned i veien

Andreasen ble truffet i leggen av fronten, Nyberg rullet over panseret og ble slått bevisstløs. En lyktestolpe ble revet med av bilen, og landet ifølge Andreassen mellom de to kameratene. Bilen havnet på taket, og naboer som hørte smellet sprang til for å hjelpe. De to nordlendingene bodde bare fem inngangsdører unna.

Nå ligger de på St. Olavs hospital, begge med alvorlige brudd i høyre legg, og Nyberg med brukket nese. Føreren og passasjerene i den forulykkede bilen slapp fysisk uskadd fra det.

- Det har vært et smertehelvete, sier 24-åringen, som omskolerer seg innen elektronikk på Ladejarlen videregående skole, på grunn av en eldre skade i skulderen.

Må transplantere

Han anser seg likevel som heldig, alt tatt i betraktning. Andreassen har fått melding om at han kanskje kan gå igjen om tre måneder, og sier han vet det kunne gått mye verre. Nyberg har så langt fått vite veldig lite.

- Jeg må vente tre-fire dager til hevelsen i ansiktet går ned, da kan de brekke på plass nesen. Å gå på beinet, det vet jeg ikke. Der har jeg ikke fått noen antydning, sier Nyberg.

27-åringen fikk nettopp beskjed om at han må transplantere hud fra låret for å lege såret over det kompliserte bruddet, og vet ikke hvordan tilstanden hans vil utvikle seg.

- Jeg kom til meg selv i går kveld, så jeg har ikke rukket å tenke over alt. Nå mangler jeg to eller tre operasjoner før det blir bra. Det er litt bittert, ja. Det er masse planer man har som man ikke får gjort. Men man kan jo ikke bli alt for sur heller. Heller prøve å være positiv med alt, sier han.

- En skrekkepisode

Mandag var de to passasjerene i ulykkesbilen på sykebesøk til Andreassen. De sa ifølge 24-åringen at de var veldig lei seg for det som hadde skjedd, og at det hele var trist. Samtidig hadde de gitt uttrykk for at det hele var et uhell. Andreassen synes framstillingen var uheldig.

- Jeg har sett mye uaktsom kjøring i mitt liv, men dette var toppen, sier han.

Han omtaler det hele som en skrekkepisode.

- Det var rein uflaks, at det skulle være akkurat oss, akkurat der. Det er noe jeg kommer til å huske en stund.

- Vi rakk å kommentere til hverandre at den mistet kontrollen. Bilen hadde alt for stor fart, sier Kim-Remi Andreassen. Andre Nyberg til høyre. Foto: DAVID BACH
Andre Nyberg kom til seg selv i går kveld. Alvorlig brudd i leggen og brukket nese kan ta tid å hele. - Vi prøver å være positive, sier han. Foto: CHRISTINE SCHEFTE
Foto: CHRISTINE SCHEFTE
Foto: CHRISTINE SCHEFTE
Her smalt ulykkesbilen inn i husveggen og dro med seg en lyktestolpe, før den veltet og landet på taket. Foto: DAVID BACH
Foto: CHRISTINE SCHEFTE