Mannen er innlagt i intensivavdelingen i St. Olavs Hospital. adressa.no fikk i 14-tiden i dag opplyst at mannen er påført moderate skader og at tilstanden er stabil.

Raskt kontroll

Brannvesenet fikk klokken 03.30 i natt melding om brann i boligblokken i Lademoen Kirkealle. I alt ni enheter rykket ut til stedet og 23 minutter etter meldingen ble beboeren fraktet ut av leiligheten og inn i ambulanse. Mannen var da bevisstløs.

- Vi fikk ganske fort kontroll over brannen, sier brannmester Tor Eliassen i Trøndelag brann og redningstjeneste.

Gjenstår avhør

Brannen startet i en av leilighetene i 1. etasje i den tre etasjer høye boligblokken. Brannen skal ifølge brannvesenet ha oppstått i stua, og i den første meldingen ble det opplyst at det slo flammer ut av et vindu i leiligheten.

Sør-Trøndelag politidistrikt gjennomførte lørdag morgen tekniske åstedsundersøkelser og flere avhør.

- Vi har ikke konkludert. Det er ennå for tidlig å fastslå årsak til brannen. Det gjenstår avhør, vi ønsker blant annet å snakke med beboeren, sier krimvaktleder Bård Jacobsen.

Kan flytte hjem

Seks personer fra andre leiligheter i boligblokken ble evakuert etter brannen i natt. Noen ble innkvartert på Royal Garden Hotel, andre tok inn hos slekt og venner.

Lørdag ettermiddag fikk beboerne flytte tilbake til sine leiligheter.

- Boligblokken er klarert fra brannvesenet. Beboerne kan flytte hjem, dersom de ikke føler ubehag. Det kan fortsatt være en del røyklukt i leilighetene, sier Bård Jacobsen.