Brannvesenet i arbeid ved St. Olavs Hospital. Det ble jobbet med å fjerne helikopterdrivstoff fra sykehusområdet etter en lekkasje. Foto: MARIANN DYBDAHL

Ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard varslet brannvesenet politiet om lekkasjen klokken 13.14 mandag ettermiddag. Rundt 3000 liter med flydrivstoff har lekket ut under helikopterlandingsplassen på St. Olavs Hospital. Dette skal ha skjedd rundt halv ett.

- Bilen var der for å fylle drivstoff. Så har det blitt oppdaget at noe gikk galt, sier Handegard.

Lekkasjen skal ha skjedd i et pumperom på St. Olavs Hospital.

Ingen evakuering

Drivstoffet som brukes av helikopterne som lander på St. Olav er brennbart, men det har ikke vært aktuelt å evakuere deler av sykehusområdet, opplyser operasjonslederen. Ifølge politiets innsatsleder Roger Mogstad er representanter fra Trondheim kommune, St. Olavs Hospital, Trøndelag brann- og redningstjeneste samt Trønderenergi på stedet. Brannvesenet jobber med å fjerne væsken.

- Det er sugd opp over 1000 liter frem til nå. Det er usikkert hvor resten har blitt av, sier politiets innsatsleder Roger Mogstad til adressa.no.

Lukter ille

- Det som har lekket ut er en væske som heter Jet A1, og er helikopterdrivstoff. Det avgir en gass som kan bli antent dersom væsken varmes opp til 38 grader så  det er vi ikke så bekymret for, sier fagleder Trond Fjeldsæter ved Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Ifølge Fjeldsæter jobbes det nå med å lokalisere resten av lekkasjen.

- Det er en del liter på avveie. Det lukter parafin, men det er ikke farlig, sier han.

Vannverket i Trondheim kommune er varslet.