Slik var innholdet i Nidars julefavoritter som fikk en kunde til å bli frustrert. Han mener det var altfor få julebiter. Foto: ADRESSA.NO-TIPSER

Den røde posen fra sjokoladeprodusent Nidar i Trondheim inneholdt kun fem biter julemarsipan og fem biter julefigurer. Resten av posen var fylt av riskaker, toffee og sjokolademus.

- Det står på posen at innholdet kan variere, men jeg føler meg lurt når posen inneholder få julebiter. Det er tre ganger så mange riskaker som det er julebiter, sier en adressa.no-leser.

Åpnet to poser

Familien åpnet to poser og det viste seg at resultatet ble det samme.

- Jeg la merke til at det var mistenkelig mange riskaker, og derfor åpnet jeg en pose til bare for å telle over. Er riskakene de billigste bitene, og derfor er det mange av dem, spør den frustrerte forbrukeren.

Han forteller at han ble irritert da han merket skjevfordelingen av sjokoladebiter.

- Man forventer julebiter i en julepose og at antallet av hver bit er jevnt fordelt, sier han.

- Teknisk utfordring

Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning ved Nidar bekrefter at det ikke alltid vil være like mange av hver bit i posene.

- Vi klarer ikke å garantere for jevn fordeling. Dette skjer maskinelt, og det sitter ingen og sorterer biter, sier han.

Nidar har en målsetting om at alle bitene som er avbildet på posen skal være med, men antallet vil være tilfeldig.

- Det er ikke med vond vilje at vi gjør det slik. Vi har bare en produksjonsteknisk utfordring, sier han.

- Helt tilfeldig

Nidar får ofte henvendelser om sine produkter og de populære Nidars favoritter-posene blir ofte nevnt.

- Vi får en del henvendelser om bitene i posene, men vi velger å tolke det positivt. Folk er engasjerte og bryr seg om vårt produkt, sier han.

Nidar har tidligere sett på måter å løse problemet, men foreløpig er det ikke mulig med den maskinparken de har i dag.

- Det kan hende at man får en pose med mange julebiter også. Dette er helt tilfeldig. Vi legger ikke oppi flere riskaker fordi de er billige. Dette er den mest populære juleposen på markedet, og vi hadde ikke klart å inneha den posisjonen hvis folk var misfornøyde, sier han.

Denne skjevfordelingen vil man også oppleve i de andre Nidars favoritter-posene. Noen har kanskje opplevd at man får færre Troika-, Stratos eller Smash-biter i de andre posene, men Rønning fremholder at dette kun er tilfeldig.