– Dette er et beløp Trondheim by kan være stolt av. Det forteller om hjertevarme hos veldig mange og stort engasjement for folk som har det vanskelig, sier daglig leder for Kirkens bymisjon, Dag Aakre.

For 97. året på rad arrangerer Adresseavisen juleinnsamling i samarbeid med Kirkens bymisjon. De innsamlede midlene går til familier og enkeltpersoner som har behov for økonomisk hjelp i juletiden.

Vellykket innsamling

Aakre forklarer at det innsamlede beløpet også gjenspeiler en velstand som mange bare kan drømme om.

– Vi gir med glede og vi gir samtidig av vår overflod, sier han.

Sjefredaktør Arne Blix i for Adresseavisen er fornøyd med årets juleinnsamling.

– Når det innsamlede beløpet allerede er så høyt, er innsamlingen vellykket. Vi er svært takknemlige ovenfor alle givere, og vi håper jo selvfølgelig at alle som har mulighet fortsetter og gir.

30 000 kroner fra skoler

For andre år på rad har juleinnsamlingen konkurranse for skoleelever. Elever som har samlet inn penger til inntekt for innsamlingen er med i trekningen av kinobilletter og bokpakke.I år har 13 forskjellige klasser, trinn eller SFO avdelinger meldt seg på.

– Vi er svært takknemlig ovenfor lærere og elever som har engasjert seg. Jeg er sikker på at dette har satt i gang viktige og fine samtaler om verdier, fattigdom og ansvar, sier Aakre.

Hittil har alle skolene i konkurransen samlet inn over 30 000 kroner. Vinnerne vil bli kåret i løpet av denne uken.

Håper på 1,5 millioner kroner

På samme tid i fjor hadde juleinnsamlingen samlet inn 150 000 kroner mer. Aakre tror dette skyldes tilfeldigheter, og er optimistisk ovenfor det endelige resultatet.

– Det er mye som konkurrerer om vår oppmerksomhet, så dette kan være en tilfeldighet. Men jeg håper det totale innsamlede beløpet blir på samme nivå som i fjor. Nemlig 1,5 millioner kroner.

Fornøyd med innsamlet beløp. Dag Aakre i Kirkens Bymisjon. Foto: VEGARD EGGEN
Takknemlig.Dag Aakre i Kirkens bymisjon er imponert over givergleden til trøndere. Foto: VEGARD EGGEN