Kirsti Stenersen (48) vokste opp på Møllenberg og vil helst bruke sentrumsgatene i Trondheim mye, slik hun gjorde før.

Etter 15 år som rullestolbruker har hun likevel erkjent at Midtbyen frister stadig mindre for henne.

- Det er rett og slett farlig her, sier Stenersen, som sitter i sentralstyret i Norges Handikapforbund (NHF) og i kommunalrådet for funksjonshemmede i Trondheim kommune.

Se video i toppen av artikkelen

Forbipasserende legger nok ikke særlig merke til det, men helling i gatene, ujevnheter og fortauskanter skaper stor frustrasjon for rullestolbrukere.

- Stort etterslep

- Vi synes det er leit at funksjonshemmede ikke bruker Midtbyen fordi de føler at den er utilgjengelig, men vi må prioritere våre midler. Vi har ikke nok penger til å få det bra over alt, forklarer Randi Sesseng Aas, produksjonssjef for vei i Trondheim bydrift.

Hun forteller at Midtbyen kniver med kommunale boliggater om å få midler.

- I år har vi fått ekstra midler fra politikerne og dette gjør at vi har ekstra handlingsrom. Likevel kan vi ikke love at Midtbyen blir helt grei over alt, fordi vi vet at det er store behov.

- Prioriterer gående og syklister

Ifølge Sesseng Aas har de fått 35 millioner kroner til å vedlikeholde byen, men prosjektene velges med omhu.

- Vi må prioritere knallhardt og nå handler det om å gjøre det fremkommelig for gående og syklister hele året. Vi får det ikke bra for alle samtidig.

LES OGSÅ FRA PLUSS: Ap vil ha ny gatebruksplan

Hun forteller at resultatet vil gjøre det bedre for alle som ferdes i sentrumsgatene.

Dette innebærer utbedring av hull i asfalten, brostein og ødelagte fortau, noe som blir etterspurt av Norges Handikapforbund Trøndelag.

- Å få fjernet brostein og vanskelige fortauskanter er alfa og omega, sier Kristian Lian, seniorkonsulent i NHF.

foto
Kristian Lian er seniorkonsulent i Norges Handikapforbund Trøndelag og forteller at mange medlemmer vegrer seg for å bruke sentrumsgatene. I dette overgangsfeltet ble Kirsti Stenersen møtt av fortauskant og en vanndam, noe som gjorde at hun trengte hjelp av Lian for å komme seg opp. Foto: Mads René Trellevik
foto
Kristian Lian i Norges Handikapforbund Trøndelag oppfordrer kommunen til å fjerne brostein og fortauskanter som kan skape vanskeligheter for funksjonshemmede. Foto: Mads Rene Trellevik