Politiet etterforsker åtte anmeldte forhold hvor den 18 år gamle mannen, som slo løs på en medelev i en garderobe på en videregående skole i Trondheim, er involvert.

Politiinspektør Alf Rune Nilsen ved Trøndelag politidistrikt forteller at i seks av de sakene er det snakk om vold mot et offer.

- I alle tilfellene er det en større gjeng som bidrar til at voldsutøvelsen kan skje. Det er ofte bare én aktiv person som slår, og det er som regel den samme personen. De mistenkte er ungdommer som er av utenlandsk opprinnelse, mens ofrene er bare etnisk norske gutter, sier Nilsen til Adresseavisen.

- Påfallende at det bare er etnisk norske gutter

- Det er påfallende at de sju fornærmede er bare etnisk norske gutter, mens gjerningspersonene bare skal være av utenlandsk opprinnelse. Det er også spesielt at det alltid er en gjeng som går løs på ett offer. Det virker som de som står rundt passer på at hovedgjerningspersonen ikke blir slått tilbake, sier Nilsen.

Overfor Adresseavisen har den siktede 18-åringen sagt at voldsepisoden på skolen ikke var planlagt.

Eleven som ble slått ned sier at han ikke føler seg trygg på skolen lenger etter episoden.

LES SAKEN OG SE VIDEOEN HER.

Politiinspektør Nilsen understreker at ingen er straffeforfulgt eller dømt ennå. Sakene er fremdeles under etterforskning.

- Er det tilfeldig eller er det et mønster? Dette skal vi selvsagt vurdere før sakene går til retten, sier han.

- Kan det være et rasistisk motiv?

- Det har jeg foreløpig ingen kommentar til, sier politiinspektøren.

Ran, tyveri og vold

I starten av september i 2015 ble den 18 år gamle eleven mistenkt for et tyveri fra klubbhuset på Strindheim. Det ble stjålet en mobiltelefon.

Fra 19. september til 1. oktober i fjor registrerer politiet fire voldsepisoder utenfor et bestemt utested i Midtbyen. Det virker ikke som det er noen foranledning til volden, ifølge Nilsen.

- De fornærmede sier at det er en guttegjeng på mellom åtte og ti personer som er involvert i voldsepisodene, sier Nilsen.

I midten av februar i år ble 18-åringen nok en gang mistenkt for å ha vært delaktig i en voldsepisode i Trondheim. Én måned senere, 10. mars, ble politiet varslet om en ranssituasjon i Trondheim hvor det var flere gjerningspersoner. Fornærmede, en ung mann, ble truet med en rambokniv opp mot halsen. Han ble også slått og sparket. Det ble stjålet kontanter og en mobiltelefon.

Forrige torsdag, 14. april, ble politiet tilkalt etter en voldsepisode i garderoben til en videregående skole i Trondheim. En mann i slutten av tenårene, som er elev ved skolen, blir banket til blods. Det hele blir filmet og lagt ut på sosiale medier.

Politiet er klar over at videoen av voldsepisoden i garderoben har spredd seg enda mer i løpet av det siste døgnet siden saken ble kjent.

- Dessverre virker det som om det har tatt av på nett. Det er uoverveide kommentarer fra både den ene og andre kanten. Vi ber om at folk roer seg ned og lar politiet få etterforske, oppfordrer Nilsen.

Han forteller at mange av kommentarene handler om rasisme eller støtte til gjerningspersonene.

- Det har eksplodert på nett og det er en ubegripelig mengde kommentarer som vi må undersøke, sier han.

Ny voldsvideo funnet

19. april ble politiet også gjort oppmerksom på en annen voldsvideo fra den samme videregående skolen. Denne episoden skjedde 9. februar, men skolen har fortalt at ingen ville si noe om hendelsen.

- Flere var redde etter det som hadde skjedd, og skolen valgte å ikke gå videre med saken før videoen dukket opp, sier Nilsen.

Han bekrefter at det er delvis samme gjengen som står rundt og filmer i denne episoden, som de som befant seg i garderoben forrige torsdag.

LES SAKEN OG SE VIDEO: Gutt ble slått fire ganger i ansiktet mens andre elever sto og filmet

Politiinspektør Alf Rune Nilsen forteller at hovedgjerningspersonen er mistenkt for til sammen seks voldsepisoder. Foto: Christine Schefte