Mandag morgen kan være tøff for mange, og ikke alle er like begeistret over at helga er over. Det ble også en røff start på uka for 6 år gamle Åsmund Aasegg Korsgat.

Å dra på skole eller jobb er ikke alltid det man har mest lyst til. Det var det heller ikke for 6-åringen. Da gutten skulle ta bussen fra Heimdal til Spongdal skole sammen med sin 11 år gamle storebror, ble det et tårevått farvel med faren.

En ekstra klem på morgenkvisten

- Jeg syntes litt synd på ham. Han tok til tårene da dørene på bussen lukket seg, forteller bussjåfør Niels-Egil Wanggaard.

Han har kjørt buss i ti år, og var sjåfør på rute 71 mandag morgen. Men selv om ruta skal holdes, valgte han å ta seg litt ekstra tid.

- Jeg stoppet og åpnet døra, sånn at han fikk gå ut og gi faren en ekstra klem. Det tar så lite av tida mi å gjøre slike ting, så såpass må det være. Det er jo et serviceyrke å være bussjåfør, sier Wanggaard.

- Føles ekstra trygt

Den hjertevarmende hendelsen fikk også oppmerksomhet fra andre passasjerer om bord på bussen.

AtB fikk tips om historien på sin Facebook-side. Derfra spredte den seg også til Åsmunds mor, Torill Aasegg, som ble svært glad for å høre hvordan sønnen hadde blitt passet på.

- Det er veldig godt å vite at det finnes slike bussjåfører. Og det føles også ekstra trygt når man i ettertid får vite at andre passasjerer har fått det med seg. Det viser at folk følger med når barn reiser alene, sier Aasegg.

- Herlig å høre

Moren er heller ikke sparsom med rosen til bussjåføren som tok hånd om situasjonen da det stod på som verst.

- Jeg må si det er herlig å høre at det finnes bussjåfører som tenker med hjertet og ikke bare følger klokka, sier Aasegg.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

foto
- Det tar så lite av tida mi å gjøre slike ting, så såpass må det være, sier bussjåfør Niels-Egil Wanggaard. Foto: Privat
foto
Åsmund Aasegg Korsgat (6) fikk litt ekstra tid til å si ha det til pappa mandag morgen. Foto: Privat