Caribbean Princess ble sjøsatt i 2004, og har siden gått i rute i europeisk farvann samt mellom New York og Bermuda. I sommer går ruten langs norskekysten, med neste stopp i Honningsvåg, kan man lese på Trondheim Havns nettsider.

Siden dette er Caribbean Princess' første ankomst i Trondheim, ble skipet møtt av vannsalutt ute i fjorden. Vannsalutt er en vanlig gest når nye fartøy anløper havner. Caribbean Princess er det største skipet som ankommer byen denne sesongen, skriver Trondheim Havn.

48 skip til Trondheim

Med begrensede muligheter for fortøyning for et så stort skip, har kapteinen ankret opp utenfor Ila. De 3599 turistene benyttet tenderbåter som transportmiddel, før de ble kjørt i buss inn til sentrum.

Skipet ankom byen klokken 08.45, og skal etter planen dra videre klokken 18.

I løpet av cruisesesongen vil det legge til 48 cruiseskip i Trondheim. Flere av skipene er omtalt på Trondheim Havn sine nettsider.

I fjor ble det satt rekord, da nær 100 000 turister kom til Trondheim sjøveien. I år er det ventet at trafikken vil gå ned til rundt 65 000 passasjerer.

- Legger igjen 300 kroner hver

- Antallet cruiseskip går ned i år, men det er større skip som kommer, sa markedssjef Rolf Aarland ved Trondheim havn i mai.

Cruiseturismen er viktig for næringslivet i Trondheim. I en sak fra 2014 om turismens økonomiske betydning for byen de ankommer, viste Trondheim havn til en undersøkelse om turistenes forbruk.

- Hver cruiseturist har et gjennomsnittlig forbruk i land på kroner 300. I tillegg kommer de forhåndsbetalte utfluktene og de resterende ringvirkningene for lokalt næringsliv i Trondheim som for eksempel buss, fortøyningsselskap, agent, vaktselskap, renhold og havn, sa markedskonsulent Kirsti Østensjø den gang.

Caribbean Princess ble sjøsatt i 2004, og har siden gått i rute i europeisk farvann samt mellom New York og Barmuda. Foto: Glen Musk
Skipet ankom byen klokken 08.45, og skal etter planen dra videre klokken 18. Foto: Glen Musk
Foto: Trondheim Havn
Skipet ble møtt av vannsalutt, siden det var første gangen det ankom Trondheim. Foto: Trondheim Havn