Ida Strømsnes er fortsatt skjelven etter at hun fikk hele frontruta på bilen sin knust av is som raste ned på veien fra en gangbru ved City Syd tirsdag ettermiddag.

- Jeg hadde vært på trening, og kjørte hjemover. Da jeg passerte under gangbrua mellom City Syd og Tonstad terasse smalt det voldsomt. Jeg så ingen ting, og trodde først det var noen oppe på  brua som hadde kastet noe ned på bilen min. Jeg satte på nødblinken og gikk ut av bilen. Da så jeg at hele biltaket og panseret var dekket av hardpakket snø og is, forteller Ida Strømsnes.

Ble ikke skadet

Ida kan fortelle at oppe på taket på gangbrua lå det store mengder snø og is. En del av dette hadde rast ned akkurat da hun passerte under brua.

- Jeg ble ikke skadet, men det var litt av et sjokk. Jeg ble helt satt ut og begynte å skjelve. Klærne mine er dekket av fint glasstøv, og hele frontruta på bilen er borte. Men jeg fikk ingen kutt eller andre skader. Det skjedde så plutselig, sier Ida som synes hendelsen var riktig skummel.

Mens hun forsøkte å komme i kontakt med sin samboer for å få hjelp passerte et femtitalls biler henne. Ingen stanset for å hjelpe.

- Det synes jeg var litt merkelig. De kunne godt ha sjekket om jeg var i orden, sier Ida.

Varslet Vegtrafikksentralen

Ida Strømsnes tok kontakt med politiet etter uhellet. Hun ville advare andre bilister mot snø- og ismengdene oppe på gangbruka. Operasjonsleder Kamilla Engen ved Trøndelag politidistrikt sier politiet tirsdag ettermiddag tok kontakt med Vegtrafikksentralen for å få dem til å rydde gangbrua.

- Heldigvis oppsto det ikke personskader i dette uhellet. Men det er fortsatt is oppe på brua og derfor har vi bedt Vegtrafikksentralen om å rykke ut for å fjerne isen. Stort snøfall og påfølgende mildvær skaper slike situasjoner, og det var nødvendig å få fjernet isen, sier Engen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Isen raste ned fra gangbrua ved City Syd. Foto: Frank Lervik
Knust glass lå strødd inne i bilen etter israset. Foto: Frank Lervik