I år arrangeres Martnan 28.- 30. juni i Trondheim. Til sammen er det rundt 150 selgere og utstillere På Martnan vil det være områder for velvære, hus og hjem, mat, kunst- og håndverk, bondens marked, det franske hjørnet og et «food truck»-område. Sistnevnte er et nytt tilskudd, men er likevel et godt kjent internasjonalt konsept hvor rettene selges rett fra bilen. Åpningen av Martnan er tirsdag klokken 11.00.

- Alle skal trives

Far og sønn, Erik Strøm og Erik Strøm jr., holdt på å sette opp sin godteribod i Kongens gate, mellom Torvet og Prinsens gate, da Adresseavisen kom innom. Boden har vært en familiebedrift siden 1992, og rommer i dag over 500 godterisorter.

- Her skal alle trives blant hummer og kanari. Barnet i vognen får sin ballong, og bestemor får sin kamferdrops, sier Strøm.

Han opplever at godterisalget har vært stabilt i årene familiebedriften har eksistert.

- Folk koser seg uansett økonomi, man trenger alltid litt helgekos foran fjernsynet, forteller Strøm.

Viktig at folk støtter opp

Selv om regnet plasket mandag ettermiddag, tror han ikke dårlig vær vil hindre folk i å besøke Martnan.

- Det finnes ingen hindring for folk, det er bare å ta med en paraply eller regntøy. Derfor er det viktig at de ikke blir skuffet når de kommer hit, sier han.

Strøm forteller at bredden og utvalget på Martnan bidrar til at folk er fornøyd år etter år. Han oppfordrer folk til å komme til Torvet for å oppleve hva bodene har å by på.

- Det er viktig at folk støtter opp om det, og at man bruker byen for det den er verdt, sier han.

Adresseavisen snakket også med brødrene Lawrence Almala Ali og Hajem Almala Ali, som skal selge malerier i sin bod. De flyktet fra Syria til Norge for to år siden. Det var vanskelig å få jobb, og dermed kom tanken om egen bedrift.

- Vi vil gjerne gjøre vårt beste for å integrere oss, og startet derfor vårt eget foretak, sier Lawrence Almala Ali.

foto
Egen bedrift: Brødrene Almala Ali skal selge malerier i boden sin. Foto: Maren Elvig Melstveit