Isachsen reagerer kraftig på at Huseby skole i Trondheim skal ha kjønnsinndelt svømmeundervisning på grunn av kroppspress.

Les saken: Huseby skole: Kjønnsdeler svømmingen på grunn av kroppspresset (krever innlogging)

– Jeg skjønner hvorfor jentene føler det slik, og jeg kan forstå at rektor har gått med på dette fordi de vil at flest mulig skal delta på undervisningen. Men jeg mener det er feil ende å begynne i. Man skaper en lettvint løsning på et mye større problem. Jeg er ikke overrasket over at kroppspresset har gått så langt, men jeg synes det er tragisk, sier hun.

Nå vil hun at kommunen skal gjøre noe med kroppspresset. Isachsen mener Trondheim kommune bør ha et regelverk for hvilke reklamer som skal være på kommunens reklameflater.

Les også: - Ikke den beste løsningen å skille gutter og jenter

Les også:  Mange jenter lever i en sosial boble (krever innlogging)

Skal skrive retningslinjer

– Vi trenger mye sterkere kontroll på bilder i det offentlige, og jeg mener kommunens reklameflater ikke skal ha seksualisert reklame. Dessuten bør reklamer som er retusjert merkes, slik at man blir bevisst på at det som blir fremstilt ikke er sannheten, forteller hun.

På grunn av saken om Huseby skole skal Isachsen skrive forslag til hvilke retningslinjer som kan være i et slikt regelverk.

– Et slikt regelverk kan informasjonsavdelingen i kommunen bruke til å velge ut reklame. Da kan de nekte seksualiserte reklamer, sier Isachsen.

Les også: - Disse kjendisene er forbilder for mange unge jenter

Les også: Kommentar Kjære jenter, dere må ta opp kampen

– Vårt ansvar

Den unge politikeren skal presentere forslaget på neste bystyremøte den 28. februar.

– Jeg lurer på hva de andre partiene tenker om dette. Mange partier erkjenner problemet, men gjør ikke noe med det. Jeg håper mindre seksualisert reklame vil hjelpe mot kroppspresset, det vil i alle fall være en start. At unge jenter føler at de ikke fullkommen eller pen nok, da har det gått for langt. Sammen med foreldre og skole er det vårt ansvar å gjøre noe med det. Det viktigste er ikke om man er pen, men hvilke kvaliteter man har, understreker Isachsen.