En person befant seg i leiligheten der det ved 19.30-tiden i kveld ble meldt om røykutvikling. Han ble sendt til St. Olavs Hospital for en sjekk. Han skal ha pådratt seg skader etter å ha inhalert røyk.

Sprinkler stoppet spredningen

Da politiet kom til stedet kunne de ikke se åpen ild. Røykdykkere ble sendt inn i leiligheten og branntilløpet her ble slukket.

Politiet meldte på Twitter at sprinkleranlegget var blitt utløst.

- I dette tilfellet var det sprinklene som forhindret spredningen av brannen, forteller Anna-Karin Hermansen, vakthavende brannsjef i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

- Jeg har selv vært på stedet, og kom tilbake nå. Brannen er slukket, og brannmannskapene driver nå med restverdiredning. Det innebærer at de gjør en rask innsats for å hindre ytterligere skader.

Bryggebranner bekymrer

Hermansen forteller at meldinger som dette gjør brannmannskapene ekstra på vakt.

- Når vi får melding om bryggebranner i områder som dette blir vi ekstra bekymret, forteller Hermansen.

- Dette er områder som er viktige kulturhistorisk, og de betyr mye for mange. Denne gangen startet brannen i andre etasje, og spredningen ble hindret av sprinkelanlegget. Det viser hvor viktig det er at folk som bor i slike bygg installerer sprinkler, sier hun.

Det var et sprinkelhode som ble utløst i leiligheten. Det har blitt noe vannskader i leiligheten, og noe vann har kommet ned i 7-Eleven som ligger i første etasje.

- Det er flott å se hvordan sprinklene fungerer i en slik bygningsmasse, sier Hermansen.

- Dette kunne gått mye verre, men takket være sprinklene ble brannutviklingen stoppet, avslutter hun.