Utenfor Rosenborg Bakeri er det åtte parkeringsplasser som i utgangspunktet er tilgjengelige for alle. Nå er situasjonen slik at de fleste plassene er opptatte dagen lang av elbiler som står der gratis.

Mister kunder

- De kommer klokka sju om morran og står her til sen ettermiddag. Det gjør det vanskelig for våre kunder. Elbilene låser hele området, forteller daglig leder ved Rosenborg Bakeri,  Heidi Helgesen.

Les også: Nå kan du bare stå parkert i tre timer

I dag er det ikke tidsbegrensing for parkeringsplassene på Møllenberg slik som det nå er innført de fleste steder i Trondheim sentrum.

- Vi taper kunder og omsetning slik det er her nå. Enkelte sier de ikke kommer hit mer på grunn av parkeringssituasjonen, forteller Helgesen.

Les også: Elbiler parkerer gratis for 15 mill i året i Trondheim

Ønsker regelendring

Hva mener du bør gjøres?

- Vi ønsker oss halvtimes parkering utenfor butikken. Og vi mener boligsoneparkeringen her kan åpnes for elbiler. Der er det mange ledige plasser på dagtid, sier Helgesen.

Lite sirkulasjon

Utenfor Coop Extra er situasjonen den samme. Torsdag formiddag stod det tolv elbiler utenfor butikken i Kirkegata.

- Vi skulle ønske det var mer sirkulering på parkeringsplassene her. Elbilene står veldig lenge. Selv om de fleste kundene våre går, hadde det vært bra for butikken om det ble parkeringsmuligheter for flere, sier vikarierende butikksjef Isaac Khan.

Ikke overrasket

For Trondheim parkering er det en kjent problemstilling at elbiler legger beslag på parkeringsplasser over lengre tid i dette området.

- Det kommer ikke som noen overraskelse at dette skjer som en følge av at det ble innført makstid i andre områder i byen. Vi er av den grunn allerede i gang med å planlegge en slik begrensning, forteller direktør Stein Løberg.

Vil vurdere korttidsparkering

Parkeringsdirektøren stiller seg også positiv til forslaget fra Rosenborg Bakeri om kortere makstid utenfor butikken.

- Vi ønsker å se nærmere på om det er særbehov som må ivaretas. Det vil derfor være naturlig for oss å se nærmere på forslaget om en annen makstid. For eksempel 30 eller 60 minutter i deler av området, der det er næringsvirksomhet. Våre planleggere vil ta med seg dette innspillet i sitt arbeid, lover Løberg.

Fleksibel soneparkering

Forslaget om å åpne for elbilparkering der det i dag er boligsoneparkering, er mer komplisert.

- Det krever en litt mer detaljert utredning som krever involvering også fra planmyndighetene i kommunen. Vi har allerede startet en diskusjon om mer fleksibel bruk av boligsonene. Det vil i så fall omfatte alle typer kjøretøy, forklarer Løberg.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Torsdag formiddag stod det tolv elbiler på parkeringsområdet utenfor Coop Extra på Møllenberg. Foto: Frank Lervik
Det er allerede planer om å endre parkeringsbestemmelsene på Møllenberg forteller direktør i Trondheim parkering, Stein Løberg. Foto: Jens P. Søraa