En sjåfør fikk problemer da han prøvde å rygge en lastebil ned Åsbakken på Bakkaunet i Trondheim tirsdag formiddag. Det var trolig veldig glatt på veien, og ferden endte i en hage.

Politiet rykket ut til stedet for å gjøre undersøkelser.

- Ingen som var på stedet da politiet kom vedkjente seg å ha kjørt denne lastebilen. I tillegg hadde ingen av representantene fra entreprenøren førerkort for lastebil. Det blir derfor opprettet sak, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

Ingen skal ha blitt skadd i utforkjøringen, som skjedde like etter klokken 11 tirsdag formiddag.

- Vi skal nå høre med vitner, sier Volden.

Utforkjøringen skjedde tirsdag formiddag.

Entreprenøren som har ansvaret for lastebilen sier at det var en grusbilsjåfør fra et annet firma, og som hadde førerkort for lastebil, som flyttet kjøretøyet. Grusbilsjåføren måtte dra videre på en annen jobb, og var derfor ikke på stedet da politiet kom. Entreprenøren opplyser at denne informasjonen er gitt til politiet.

- Det er ukjent for meg, men jeg har ennå ikke lest rapporten fra patruljen som var på stedet, sier operasjonsleder Volden.

Entreprenøren sier at lastebilen var godt skodd med kjetting, og at det hele var et uhell på det glatte føret. De har vært i kontakt med huseieren som fikk gjerdene ødelagt.

En nabo bekrefter at det er svært glatt i bakken, og at det kan være uoversiktelig å kjøre der. Han mener det var uforsvarlig å kjøre ned et så stort kjøretøy på dette føret, uten sikring eller vakter som fulgte med, siden det er mange barn i området.