Statens vegvesen stilte seg opp litt før klokka 07.00 og avholdt kontroll frem til klokka 13.00 onsdag ettermiddag.

De brukte automatisk skiltgjenkjenning (ANPR) for å undersøke om kjøretøyene hadde noen begjæringer i motorvognregisteret.

- Det ble kontrollert 6753 kjøretøy, og det var i alt 37 begjæringer. Av disse 37 begjæringene var det 20 sjåfører som mistet skiltene sine. De klarte ikke å ordne opp sine mangler på kontrollstedet, forklarer Annette Negaard i Statens vegvesen Sør-Trøndelag.

Lik adressa.no på Facebook

69 kontrollsedler

Kjøretøyene som blir begjært avskiltet mangler enten forsikring, EU-kontroll, årsavgift eller omregistrering. Det kan også være at sjåførene ikke har rukket å gjøre noe med eventuelle tekniske kontrollsedler de har fått tidligere.

- Hvis forholdene ligger til rette, så kan sjåførene få kjøpe dagsprøvekjennemerker slik at de får kjørt bilen hjem eller til et verksted, sier Negaard.

I forbindelse med den tekniske kontrollen ble det utstedt i alt 69 tekniske kontrollsedler på Sandmoen.

- Det er også en del som kjører på piggdekk, men vi reagerte ikke på det i dag. Vi bare oppfordret folk til å bytte siden veiene er bare nå, sier hun.

Følg Adresseavisen på Instagram

To anmeldelser

Det ble skrevet tolv gebyr for manglende dokumenter som vognkort og førerkort.

Kontrollen førte til to anmeldelser, den ene for misbruk av årsprøvekjennemerker, og én for manglende førerkort.

Følg Adresseavisen på Twitter

Negaard synes resultatet var på det jevne.

- Med tanke på at vi kontrollerte nesten 7000 biler, så synes vi resultatet ble ganske bra. Men vi ønsker jo at det skal være så få begjæringer og kontrollsedler som mulig. Heldigvis var det ingen horrible feil på kjøretøyene, sier hun.