En uke etter den fatale trafikkulykken i Okstadbakken, der en ung mann i 20-årene mistet livet, samlet venner og familie seg for å kjøre i kortesje søndag kveld. På ulykkesstedet lå fortsatt blomster, og flere hadde møtt opp og tent lys søndag kveld.

Kortesjen kjørte med blinkende lys. Noen brukte også lydhornet, men de aller fleste gled stille forbi. lengst bak lå en politipatrulje, som hjalp kortesjen og sørget for at alt foregikk innenfor trygge rammer.

Politiet hjap til

Med en politipatrulje i følget, startet kortesjen på mellom 80-90 biler ut fra Lerkendal, litt etter klokken 20.00.

- Vi ønsker å vise både familie og andre at vi bryr oss om at vennen vår er borte, sier en kompis fra Stjørdal. Han hadde hatt besøk av kompisen like før ulykken skjedde.

- Vi som var vennene hans har snakket mye sammen den siste uka. For mange har dette vært en tankevekker, en vond og tragisk ulykke som helt sikkert kommer til å påvirke oss når vi setter oss bak rattet. Samtidig er det mange som ikke helt klarer å ta inn over seg at han er borte. De skjønner det kanskje ikke før etter begravelsen, tror han.

- Vi vil hjelpe dem

For at bilkortesjen skulle foregå i trygge rammer, sa politiet ja til å bistå vennene.

- De tok kontakt med oss lørdag for å få godkjenning til arrangementet, og de ønsket også at vi skulle følge kortesjen. Ungdommene har opplevd en forferdelig ulykke og mistet en god venn. Nå ønsker de å markere dette, og vi har sagt ja til å hjelpe dem. Okstadbakken er en sterkt trafikkert vei, og det er svært sjelden vi har kortesjer her, så vi må bidra til at dette foregår i trygge rammer, sa operasjonsleder Frank Brevik ved Trøndelag politidistrikt før arrangementet startet.

Tente lys for vennen

Det var forrige søndag kl 23.15 at Trøndelag politidistrikt meldte om ulykken på Twitter. To biler var involvert i en ulykke i sørgående felt på E6 i Okstadbakken. Senere samme natt meldte politiet at mannen i 20-årene som kjørte den ene bilen, mistet livet som følge av ulykken.

En mannlig sjåfør og en kvinnelig passasjer i den andre involverte bilen ble sjekket ut av St. Olavs samme kveld.

Vil aldri glemme

Sist mandag la venner av den omkomne ned blomster og tente lys på ulykkesstedet, og siden har de også laget en egen minneside der alle kan skrive minneord.

Margrethe Ravneberg Bakkli (19) var nær venn av 23-åringen, og tilfeldigheter gjorde at hun ikke satt i samme bil som ham søndag for en uke siden. Hun ble i stedet vitne til ulykken som førte til at kameraten døde.

Mange møtte opp og tente lys på ulykkesstedet før kortesjen kom. Foto: Rune Petter Ness
Mellom80-90 biler kjørte i kortesje for å minnes 23-åringen som som mistet livet i en trafikkulykke i Okstadbakken forrige søndag. Foto: Rune Petter Ness