OL pågår for fullt i Sotsji, og Norge står med hele tretten medaljer så langt i lekene. Det er ikke bare medaljevinnerne som skaper mest oppmerksomhet. Det gjø også det de har på hodet.

Luen Marit Bjørgen, Ole Einar Bjørndalen og resten av Norges OL-tropp bruker, er blitt fryktelig populær blant nordmenn. Nå stormer folk til garnbutikkene for å skaffe seg lyseblått og rødt garn.

Travle dager

Flere av butikkene i Trondheim har det så travelt at de ikke hadde tid til å snakke med Adressa.no i dag.

Både Jens Hoff garn & idé på City Syd og Trondheim Torg, samt Garnhuset i Fjordgata og Husfliden i Olav Tryggvasons gate hadde fulle butikker da vi ringte, men samtlige kunne bekrefte at det har vært enorm etterspørsel av lyseblått og rødt garn de siste ukene.

Jens Hoff garn & idé på Sirkus Shopping tok seg imidlertid tid til å snakke med Adressa.no.

De kunne også bekrefte nordmenns OL-lue-feber.

- Vi har gått tom, men vi har fortsatt noen alternative garntyper igjen. I tillegg får vi mer over helga. Til vanlig selger vi ikke så mye av lyseblått garn, men nå har det tatt helt av, sier Sissel Borgh Svange, daglig leder ved Jens Hoff garn & idé på Sirkus Shopping.

Seksten telefoner på én time

Svange sier videre at det kom som et sjokk at luene ble så populære.

- Dette hadde jeg ikke forventet. Jeg så luene på åpningsseremonien, og tenkte for meg selv at de så fin og enkel ut, men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så mye oppstyr, sier hun.

Telefonen deres har knapt fått hvilt de siste dagene.

- I løpet av den første timen jeg var på jobb i går, fikk vi seksten telefoner av folk som lurte på om vi hadde garn til å hekle luene, forteller Svange.

Husfliden tom for garn

Også Husfliden Trondheim merker at trønderne har funnet frem heklenålen.

- Her er vi tom for lyseblått garn, både her i butikken og hos leverandøren, sier Vibeke Furu, daglig leder i Husfliden Trondheim.

Det er Dale Garn som er leverandøren til Husfliden, og Furu er ikke sikker på når de får mer garn.

- Vi har bestilt mer, men siden de også er tomme, vet jeg ikke når vi får garnet. Denne etterspørselen kom veldig overraskende på oss, sier Furu.

- Enkel å hekle

Men hvorfor er lua så populær? Sissel Borgh Svane mener det er tre grunner til det.

- Det er en uvanlig fargekombinasjon, den er enkel å hekle og vi gjør det bra i OL. I tillegg vil jeg «skylde» på media for at hele landet har fått hekledilla, sier hun.

Også Vibeke Furu er enig med Svane.

- Det er sånn at når vi ser ting på TV og kjendiser bruker det, vil også vanlige folk ha det, sier hun.