- Det er en veldig bra start, men stien blir til mens vi går, sier kjendiskokk Lars Lian.

Adressa.no tok kontakt med flere trønderske matprofiler for å høre hva de synes om den nye Mathallen. Bakgrunnen er Ordet fritt-innlegget til Kari Sandvik fra Trondheim i dagens Adresseavisen. I innlegget slakter hun den nye Mathallen.

Kvalitet fremfor kvantitet

Lian mener at det ikke finnes en fasit på hvordan en mathall skal være.

- Dette er en god start, og den vil kunne utvikle seg til å bli enda bedre med tiden. Størrelsen på hallen bør ikke være et tema i debatten, sier kjendiskokken.

Han mener fokuset må ligge på utvalg og kvalitet.

- Jeg har selv vært i hallen for å handle inn til middag, og er meget fornøyd med det jeg fikk tak i av råvarer og produkter, sier Lian.

SE VIDEO: Bli med inn i Mathallen dagen før åpning

Tilbud og etterspørsel

Han får støtte fra Credos soussjef Frederic Klev. Han mener at Mathallen er et godt tilbud til matelskende trondhjemmere.

Selv har han bare vært en kjapp tur innom, men synes likevel det er litt tidlig å uttale seg så krast som enkelte gjør.

- Man har så vidt fått sjanse til å vise hva man kan gjøre med en mathall i Trondheim, sier han.

Og mener det er fornuftig å ikke overdrive størrelsen. Rett og slett fordi han er usikker på om trondhjemmere er klar for en stor mathall.

- Hvis man i fremtiden ser at man må utvide, så gjør man det. Men vi alle må gi stedet en sjanse til å vokse, og se om det blir bra.

Gi det ett år

Lian er enig. Han mener det er viktig å benytte seg av Mathallen, slik at den overlever.

- Vi skal være glad for at vi har slike spesielle butikker i Trøndelag, sier han.

Roar Hildonen, eier av To Rom og Kjøkken, sier det er litt for tidlig å si hverken A eller B om Mathallen. Likevel synes han det er synd at folk dømmer stedet en knapp uke etter åpningen.

- Mitt utgangspunkt er veldig positivt. Jeg kjenner alle involverte og vet at det er dyktige folk. Er ikke alt på plass i dag så blir det i hvert fall rettet opp, sier Hildonen.

-Jeg vil i hvert fall gi det ett år før jeg sier noe. Men jeg er veldig glad for at det har åpnet mathall i byen. Det trenger vi, legger han til.

Kjendiskokk Lars Lian er positiv til den nye Mathallen.
Frederic Klev Foto: Glen Musk