Operasjonsleder Tore Kyllo ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser lørdag at flere innbrudd er gjennomført i løpet av natten. Politiet ser ikke noen umiddelbar sammenheng i ranene, men flere kan være gjort av samme gjerningsmenn.

Sykkel til 20 000 kroner

* I Thomas Angells gate i Midtbyen har noen tatt seg ulovlig inn hos et firma. Der har de funnet en nøkkel og kommet seg videre inn i bygget. 6 datamaskiner, en prosjektor og et kamera er fjernet fra stedet, i tillegg til et pengeskrin med et ukjent beløp.

* I Belvedere gate på Byåsen har ubudne gjester tatt seg inn ved to gatenummer. Det første tilfellet gjelder en bod som er åpnet, og en sykkel til en verdi av 20 000 kroner er stjålet.

Ved den andre adressen har tyvene tatt seg inn en stengt, men ikke låst dør, ifølge operasjonsleder Kyllo.

- Dette var antagelig mens folk sov, og tyvene har tatt flere bankkort, et digitalkamera, et par lommebøker og to mobiltelefoner, sier Kyllo.

Stjal pc med doktorgrad

Imidlertid er det kanskje verste tapet et datamaskin som også ble stjålet. På pcen hadde eieren en ulevert doktorgradsavhandling, som han nå savner sårt, ifølge politiet.

* Også Sport Extreme på Lade har blitt utsatt for innbruddstyver i natt, men det er usikkert om noe er tatt fra butikken. Ifølge Kyllo er en rute knust, men det er så langt usikkert om tyvene har kommet seg inn.

Fem bilinnbrudd

* I Dyre Halses gate på Solsiden skal fem biler ha blitt forsøkt tjuvkoplet, etter at tyvene har tatt seg inn blant annet ved å bryte opp låsen, forteller Kyllo.

- Vi har ikke fått kontakt med alle eierne, så det er litt vanskelig å vite om noe er stjålet, men det ser ut til å være gjort for bilbrukstyveri, sier Kyllo.

Han utelukker ikke at biler også kan ha blitt stjålet fra området.