– Vi har søkt i Nidelva i hele dag og ikke gjort noe funn. Mandag tar vi stilling til hvordan vi skal gjøre det videre. Vi må ha en pustepause og reorganisere oss. Vi har søkt over veldig mye nå med dykkere og båter i elva, sa politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB i 21-tiden søndag kveld.

Savnet siden torsdag

Søndag formiddag fortsattte søket etter den savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) i Trondheim.

Hun ble meldt savnet torsdag morgen, og politiet har grunn til å tro at hun er drept og dumpet i eller ved Nidelva.

- Vinden er en utfordring

Fire dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste bistår i søket etter den savnede kvinnen. De har søkt i området ved Elgeseter bru og nedover elva.

- Vinden er en utfordring fordi dykkerne blir nedkjølt, sier brigadeleder Trond Fjeldsæter i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Brigadelederen opplyser at det er 0,6 grader i vannet, og at dykkerne er nede i vannet én time og 40 minutter om gangen.

- Det er klart at de blir frosne. Det er en balansegang mellom menneskelige hensyn og at dykkerne skal være i beredskap også når de er ferdig med dykket, sier Fjeldsæter.

Søker med dykkere

Det betyr at mannskaper fra politi, brannvesen og Kystvakta bistår i søket. Det gjennomføres både overflatesøk og søk med dykkere.

- Kystvakta bistår oss der vi har behov for dem, sier Momyr.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt politiet har noen nye tekniske eller taktisk spor å gå etter i saken. Lørdag ble fire personer varetektsfengslet for henholdsvis drap/medvirkning til drap og bevisforspillelse.

- Vi jobber ut fra det materialet som vi har, sier Momyr.

SE VIDEO: Politiet utelukker ikke flere siktelser

Redusert vannstand

NRK melder at vannstanden i elva er redusert for å lette søket. Det bekrefter Momyr.

- Vi har fått bistand fra Statkraft til å justere det som er mulig å justere, bekrefter han.

Store letemannskaper fortsetter letingen etter den savnede kvinnen i Trondheim. Foto: Rune Petter Ness