Innpakningsutstyr. Foto: POLITIET

Politiet i Trondheim leder opprullingen av Operasjon Gilde hvor totalt femten menn og kvinner er siktet. Seks menn har nå sittet i varetekt i fullstendig isolasjon i seks uker.

I vinduet over teksten ser du for første gang politiets egne bilder fra aksjonene.

- Vi beslagla en liten mengde narkotika og en del dopingmidler. I tillegg kommer tomme hetteglass og etiketter, sier etterforskningsleder Bjørn Are Kattem til adressa.no.

Narkotika og doping

Hundre polititjenestemenn deltok i de massive aksjonene 15. februar. Brorparten av dopingbeslaget ble gjort på en adresse. Kattem ønsker imidlertid ikke å si hvor dette skjedde.

- Materialet er sendt til analyse. Det er ikke klart hva slags narkotika det dreier seg om, sier etterforskningslederen.

Opp mot 100 000 kroner i kontanter var også en del av beslaget. Det samme er flere kjøretøy og flere titalls PCer. Politiet mener en stor del av bevismaterialet befinner seg nedlåst, bak krypterte eposter. Man jobber nå med å få tilgang til det materialet.

Adressa.nos reporter var utenfor da politispanere gikk gjennom Kaliber treningssenter på Rosten. I tillegg slo politiet til mot en butikk i sentrum og et bilverksted i Trondheim.

Isolert i snart to måneder

Totalt er 15 personer, både menn og kvinner, siktet for grovt salg av dopingmidler som del av en organisert kriminell gruppe. Sju menn ble fengslet i etterkant av aksjonene. En av dem, en familiefar på 37 år ble løslatt for to uker siden. Resten ble fremstilt for nye fengslingsmøter onsdag og torsdag. Samtlige nekter straffskyld, foruten en mann på 36 år. Han har erkjent delvis straffskyld.

* Mann (25) fra Trondheim er varetektsfengslet i to uker. Påtalemyndigheten ønsket, men fikk ikke utvidet isolasjonsperioden utover 4. april.

* Mann (29) fra Trondheim ble fengslet til 26. april. Også de neste to ukene må han sitte isolert.

* Mann (36) fra Trondheim samtykket til isolasjon og varetektsfengsling i henholdsvis tre og fire uker.

* Mann (26) fra Nordmøre fikk forlenget isolasjonsperioden med ytterligere to uker. Han anket på stedet

For en mann på 40 fra Trondheim ønsket politiet å utvide isolasjonsperioden med en uke slik at det er to uker fra i dag. Det samme gjaldt en mann på 26 år fra Trondheim. Der blir ikke avgjørelsene klare før over helgen. Flere av forsvarerne i saken har reagert sterkt på politiets bruk av isolasjon. Politiet på sin side begrunner dette med fare for bevisforspillelse.

Begjærte klienten løslatt

Steinar Wiik Sørvik begjærte sin klient løslatt uten at det ble tatt til følge av retten. For en mann på 40 fra Trondheim ønsket politiet å utvide isolasjonsperioden med en uke slik at det er to uker fra i dag. Det samme gjaldt en mann på 26 år fra Trondheim. Der blir ikke avgjørelsene klare før over helgen. Advokat Arve Opdahl opplever begjæringen fra påtalemyndigheten som oppsiktsvekkende.

- Min klient begjærer seg løslatt. Det er uvirkelig og uforståelig at man ber om ytterligere isolasjon etter at han allerede har tilbrakt seks uker i isolasjon, sier han.

Advokat Tore Angen reagerer også sterkt på påtalemyndighetens begjæring.

- Isolasjon er et helvete, sier Angen.

Den 36-år gamle mannen fra Trondheim har erkjent delvis straffskyld. De fem mennene nekter.

Finner ikke fabrikken

Ifølge Kattem har politiet slått til mot et miljø de mener har solgt anabole steroider og andre midler til hele Norge gjennom det lukkede nettforumet Anabolic Forums. Mennene skal ha skjult seg bak dekknavnene Guru og Karma.

En av de siktede, en mann på 40 år, hevder ifølge rettsdokumenter at dopingbeslaget er midler til eget bruk som han har kjøpt «sørafor». Politiet har ikke klart for seg hvor midlene stammer fra. Ifølge Kattem er man nå på utkikk etter en dopingfabrikk.

- Vi vet ikke hvor det er laget og leter etter produksjonsstedet, sier han.

I lignende dopingsaker fra andre deler av Norge, har selgerne ofte operert med midler som bærer egendesignede etiketter. Etterforskningslederen mener det er for tidlig å si om den modusen går igjen blant de pågrepne i nettverket i Trondheim.

LES OM HVORDAN DOPINGNETTVERKET SELV SKRYTER AV Å HA SOLGT ANABOLE STEROIDER I SJU ÅR I MORGENDAGENS UTGAVE AV ADRESSEAVISEN