Sorenskriver Hilda Gerd Kolbjørnsen skal gå av med pensjon, og seks personer ønsker å overta jobben som sorenskriver og leder av Sør-Trøndelag tingrett.

Børge Tronvold, administrasjonssjef i Sør-Trøndelag tingrett, Olav Magnus Hohle, tingrettsdommer i Sør-Trøndelag, Rune Lium, tingrettsdommer i Sør-Trøndelag tingrett, Anne Marie Selvaag, tingrettsdommer i Sør-Trøndelag tingrett, Leif Otto Østerbø, tingrettsdommer i Sør-Trøndelag tingrett og Bjørn Berg, lagdommer i Frostating lagmannsrett har alle søkt på stillingen.

Erling Moe, avdelingsdirektør i kommunikasjonsenheten i Domstolsadministrasjonen, sier de er meget fornøyd med antall søkere og kvaliteten på disse.

– Dette er alle solide og godt kvalifiserte søkere. Nå sender vi søkerlista over til innstillingsrådet for dommere som i løpet av august vil avgjøre hvem som skal inn til intervjuer. I løpet av september vil innstillingsrådet utarbeide en innstilling til Justisdepartementet. Det er justisministeren som tar saken videre, og endelig utnevnelse av ny sorenskriver skjer i Kongen i statsråd, sier Erling Moe. Det er ventet at den endelige avgjørelsen fattes i oktober.

Samtidig er stillingen som nestleder ved Sør-Trøndelag tingrett også ledig, og her foreligger det åtte søkere: Børge Trondvold, advokat Grethe Marie Lie Selven, Rune Lium, Anne Marie Selvaag, Leif Otto Østerbø, Olav Magnus Hohle, og Robert Einvik er på søkerlisten. I tillegg er en mannlig søker unntatt offentlighet.

Domstolsadministrasjonen har også lyst ut en ledig stilling som lagmann ved Frostating lagmannsrett. Her er lagdommer Arne Kristen Uggerud, Grethe Marie Lie Selven, og Bjørn Berg søkerne.

Adm sjef Børge Trondvold i Sør-Trøndelag tingrett har søkt jobben. Foto: Rune Petter Ness
Tingrettsdommer Rune Lium har søkt jobben. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Tingrettsdommer Olav Magnus Hohle har søkt jobben.
Dommer Anne Marie Selvaag har søkt jobben. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN