En mann i 20-årene som er siktet for å ha stiftet brann flere steder på Nardo og utenfor Dreams Showbar i Trondheim, er varetektsfengslet i åtte nye uker.

Det kommer frem av en kjennelse i Sør Trøndelag tingrett fredag. Retten mener at gjentagelsesfaren er stor, og sluttet at siktede kan holdes fengslet til 22. mai. Retten mener også at mistanken mot mannen er styrket.

Kjennelsen ble anket til lagmannsretten av mannens forsvarer.

- Styrket mistanke

Mannen i 20-årene har sittet varetektsfengslet siden 13. februar. Den 27. februar ble fengslingsperioden forlenget med fire nye uker.

Retten mener at mannen med skjellig grunn kan mistenkes for straffbar handling som kan medføre høyere straff enn seks måneder, og at mistanken mot mannen er styrket.

Han er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen, samt for skadeverk og overtredelse av brann- og eksplosjonsvernloven.

19-åring har erkjent

Den 19 år gamle mannen som er siktet for å påtent Kieglekroa i Trondheim sentrum, har sittet i varetekt siden 5. desember i fjor. Det er senere blitt avsagt flere kjennelser om fortsatt fengsling, og sist 27. februar.

Mannen blir nå varetektsfengslet i fire nye uker til 24. april. Han har selv akseptert fengslingsforlengelsen i et skriv tidligere denne uken, heter det i kjennelsen.

19-åringen skal i avhør ha erkjent å ha forårsaket brann, men ikke med forsett. Mannens forsvarer Arve Røli har tidligere sagt at klienten mener brannen startet som følge av at han kastet fra seg en sigarett, eller fordi det tok fyr da han flyttet en brennende fakkel.

Politiets begjæring ble behandlet som kontorforretning uten at 19-åringen var til stede. Han har mulighet til å anke i løpet av to uker.

Natt til 3. desember brøt det ut brann i et rekkehus på Risvollan. Totalt ble 44 personer evakuert. 11 av disse ble kjørt til St. Olavs Hospital, der de ble sjekket for røykskader. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
I desember, samtidig som det brant på Risvollan, måtte brannvesenet rykke ut til brann på Sunnland skole. Dette er en av brannene mannen er siktet for å ha påsatt. Foto: Jonas Bjørkli
En annen mann (19) er varetektsfengslet i fire nye uker. Han er siktet for å ha startet brannen i Kieglekroa i desember. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN
Slik så det ut da det brant i skitrekket i Vestlia i november. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brannmannskapene fikk raskt slukket brannen i Hoeggen kirke i fjor høst. Foto: Joakim Slettebak Wangen