For cirka ett år siden ble en undergang ved Kolstad smykket med kunst på oppdrag fra Trondheim kommune. Skjærtorsdag oppdaget en beboer i området at noen har tagget over kunsten.

- Jeg synes det er fryktelig trist. Vi har gledet oss over kunsten og synes den var veldig fin. Det var en gave til nærområdet, og jeg synes det er trist at enkeltpersoner forsøker å ødelegge, sier beboeren.

Les også: Se hva pøbler gjorde med det store dugnadsarbeidet

Roser engasjement

Beboeren forteller at det var kunststudenter som utførte arbeidet. I undergangen er det malt i ulike uttrykk, med både bilder og tekst.

Kunsten er en del av prosjektet «Områdeløft Saupstad–Kolstad», som ble ledet av Ulrika Wallin i Trondheim kommune. Hun var ikke klar over taggingen før Adresseavisen tok kontakt.

- Det er bra at beboerne i området følger med og gir beskjed. Det viser at de bryr seg, sier hun.

Les også: To togsett ute av drift etter tagging

- Veldig trist

Wallin har ikke sett omfanget av skadeverket, men hun håper det lar seg fjerne.

- Jeg skal ta kontakt med Trondheim bydrift for å få det fjernet. Jeg synes dette er veldig trist. Vi får mange positive tilbakemeldinger fra beboere, og ikke minst barnehagene i området som setter pris på kunsten, sier Wallin.

Hun reagerer på at noen har dekket over kunsten.

- Jeg oppfatter at det er en uskreven avtale mellom graffitikunstnere og andre kunstnere at man ikke går inn på hverandres arbeid, så jeg synes det er veldig respektløst, sier Wallin.

Les også: Hærverk på skolene for fire millioner (Pluss)

Straffbart

Politiet opplyser at tagging betegnes som skadeverk, og kan medføre straff om det blir oppdaget.

Ifølge straffelovens paragraf 351 kan skadeverk straffes «med bot eller fengsel inntil ett år». Betegnes skadeverket som grovt, er strafferammen inntil seks års fengsel.