Som alle andre hjortejegere har det vært en lang ventetid til 1. september. Men i natt smalt startskuddet for årets jakt, og for Olav Wik på Byneset var det fort gjort å få sine første hjort på kornet.

- Det gikk fort ja, og klart det var en spesiell opplevelse å skyte tre hjort på cirka 30 sekunder, sier han, knappe tolv timer etter den spesielle hendelsen.

Olav var rask, men Tron Arne var raskere. Han skjøt fire hjort på 19 sekunder. Se videoen her

Spent

Siden 1963 har 70-åringen jaktet, men det som skjedde i morgentimene fredag er noe av det største han har vært med på.

- Vi jegere går jo med en viss spenning i kroppen før jakta starter. De tre hjortene jeg skjøt har vært i området her i en snau måned, men jeg var jo ikke sikker på om de fortsatt var her under jakta. Men jeg satte meg på post ved midnatt, og ventet og ventet. Og klokka halv seks på morgenen kom trioen for å spise. Jeg skjøt tre skudd, og det holdt. Etter at det første dyret var skutt ble de to andre litt urolige, men det gikk fort, sier Wik.

Han sier at det var en hjort på cirka 2,5 år, og to åringer han felte. Dermed var tre av de ti hjortene som er lov til å felle i Trondheim kommune tatt.

4300 rådyr drept i trafikken

Lite hjort

- Det er jo først til mølla, og jeg det er klart jeg var heldig. For min del har jeg ikke bruk for alle tre, men for Byneset Grunneierlag som jeg er med i er det god inntekt, sier han.

- Er det mye hjort på Byneset?

- Nei, den siste hjorten som ble skutt på Byneset var det også jeg som skjøt, for seks år siden. Før den tid hadde ingen skutt hjort på 50–60 år her, humrer han.

- Åh, såpass. Hvorfor er det så lite hjort der?

- Det er for lite området for hjorten. Egentlig trives hjorten bedre i Trolla og opp mot Bymarka, sier han.

Han håper selvfølgelig på flere blinktreff, men skjer det ikke på hjort er det ikke mer enn 25 dager til elgjakta starter.